Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πρώτη οδήγηση Mercedes EQE SUV ή πως είναι 1000 Nm ροπής στο δρόμο!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη οδήγηση Mercedes EQE SUV ή πως είναι 1000 Nm ροπής στο δρόμο!

Διαβάστηκε από 8218 αναγνώστες - 14/2/2023

Η Mercedes δίνει τα ρέστα της στην ηλεκτροκίνηση και μεγαλώνει τη γκάμα των μοντέλων που κινούνται με ρεύμα. Το νεότερο μέλος είναι η EQE SUV και βρεθήκαμε ήδη πίσω από το τιμόνι της «απλής» 500 4Matic των 408 ίππων, ενώ ζήσαμε από τη θέση του συνοδηγού την αγριάδα της AMG EQE 53 των 687 αλόγων.

Η Mercedes EQE SUV είναι μια εντυπωσιακή προσθήκη στη γκάμα της εταιρείας

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα ηλεκτρικά SUV της Mercedes μοιάζουν λίγο με τους Ντάλτονς, τα φανταστικά αδέλφια από το κόσμο του Λούκυ Λούκ. Διαφέρουν κυρίως ως προς το μέγεθος του αφού έχουν σχεδόν την ίδια σχεδίαση, με μοναδική εξαίρεση τη «τετράγωνη» EQB. H νέα EQE SUV συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο κι ουσιαστικά είναι η SUV έκδοση της σεντάν EQE και η μικρότερη αδελφή της EQS SUV που έχει ήδη παρουσιαστεί.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επιβλητική εμφάνιση, ξεχωριστός χαρακτήρας η EQE SUV

Κάποιοι θα μπορούσαν να περιγράψουν τη Mercedes EQE SUV ως την ηλεκτρική έκδοση της GLE, αλλά αυτή η σύγκριση μάλλον είναι ανυπόστατη, μιας και το νέο μοντέλο είναι έξι εκατοστά πιο κοντό από το GLE και εννέα εκατοστά πιο χαμηλό. Ο μέγιστος όγκος φόρτωσης στην EQE φτάνει τα 1625 λίτρα, τη στιγμή που η GLE προσφέρει περισσότερα από 2000 λίτρα. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι τα δυο μοντέλα έχουν περισσότερες διαφορές από ότι ομοιότητες. Όχι ότι με μήκος 4,86 μ και πλάτος 1,94 μ το νέο SUV δεν είναι ένα αρκετά επιβλητικό αυτοκίνητο, αφού έχει αντίστοιχες διαστάσεις με την ML τρίτης γενιάς, αλλά σίγουρα δεν έχει το ίδιο «αποτύπωμα» στο δρόμο όσο η EQS των 5,13 μέτρων.
 

Με 90αρα μπαταρία και μικρό αεροδυναμικό συντελεστή

Ανεξαρτήτου ιπποδύναμης όλες οι εκδόσεις της Mercedes EQE SUV εφοδιάζονται με μια μπαταρία 90 kWh και συμβατικό ηλεκτρικό σύστημα 400 volt, ενώ έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν με 170 kW. Μάλιστα η γερμανική εταιρία υπόσχεται ότι μπορούν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη συγκεκριμένη ισχύς φόρτισης, ακόμα και το χειμώνα, χάρη στην προθερμασμένη μπαταρία.Εμείς βρεθήκαμε πίσω από την EQE 500 4Matic των 408 ίππων και των 858Nm ροπής, που χάρη στην μεγάλη μπαταρία του και τον συντελεστή οπισθέλκουσας των 0,25cd υπόσχεται αυτονομία έως 558 χλμ. Μπορεί να μοιάζει με τη μικρότερη EQA, αλλά στο πάτημα του γκαζιού καταλαβαίνει ότι κάτι διαφορετικό κρύβεται πίσω από την υποτιμημένη εμφάνιση, ενώ το μεταξόνιο των 3,03 μέτρων προσφέρει την απαραίτητη ευρυχωρία στο μοντέλο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε