Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Σε τελική ευθεία η νέα Mercedes C-Class!

Διαβάστηκε από 6488 αναγνώστες - 8/2/2021

Η παρουσίαση της νέας Mercedes C-Class θα γίνει στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Το πολυτελές αυτοκίνητο θα έχει την αίγλη της ναυαρχίδας της εταιρείας, αφού πολλά σχεδιαστικά και εξοπλιστικά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από την S-Class.

Η νέα γενιά της Mercedes C-Class θα παρουσιαστεί στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες έχει επιβεβαιώσει και η ίδια η εταιρεία. Η αρχή θα γίνει με τη sedan και την station wagon έκδοση, ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα παρουσιαστούν και οι 2 υπολειπόμενες προτάσεις του αμαξώματος, δηλαδή οι coupe και cabrio Mercedes C-class, προσφέροντας έτσι αρκετές επιλογές στους υποψήφιους πελάτες.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του ελαφρώς καμουφλαρισμένου οχήματος δοκιμής, η C-Class έχει κληρονομήσει σχεδιαστικά στοιχεία από τα 2 μεγαλύτερα μοντέλα της Mercedes, δηλαδή των Ε και S-Class. Κομψή και παράλληλα δυναμική, η επερχόμενη C-Class διαθέτει καθαρές γραμμές στο σχεδιασμό της. Η εμπρόσθια γρίλια έχει οβάλ σχήμα, ενώ τα φωτιστικά σώματα που βρίσκονται εκατέρωθεν της είναι λεπτά και τριγωνικά. Αντίστοιχης φιλοσοφίας είναι και τα πίσω φανάρια, που διαθέτουν τεχνολογία LED.



Περνώντας στο εσωτερικό, η νέα Mercedes C-Class θα έχει το καινούριο σύστημα infotainment που ονομάζεται MBUX, χαρακτηριστικό του οποίου είναι η μεγάλη οθόνη σε κάθετη διάταξη στο κέντρο του ταμπλό. Εκτός αυτού, πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο πίνακας οργάνων που είναι ψηφιακός, δίνοντας μοντέρνα αίσθηση αλλά και αύρα από την S-Class στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Παράλληλα, αναμένεται να εισαχθούν και τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία έχουμε γνωρίσει στη ναυαρχίδα της Mercedes.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η γκάμα θα απαρτίζεται τόσο από βενζινοκίνητες όσο και από diesel εκδόσεις. Σύμφωνα με την Mercedes, η νέα C-Class θα διαθέτει επίσης υβριδικές προτάσεις, με κορυφαία την Plug-In hybrid, η οποία θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 100km. Σχετικά με την Mercedes C-Class AMG, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα απολέσει τον twin-turbo V8 κινητήρα για κάποιο μικρότερο, πιθανότατα εξακύλινδρο ή τον τετρακύλινδρο 2000cc της τρέχουσας Mercedes A45 AMG.
 


Η παρουσίαση της νέας C-Class θα γίνει πολύ σύντομα, στο τέλος του μήνα. Τότε θα δούμε όλες τις λεπτομέρειες της ολοκαίνουργιας Mercedes, τόσο εμφανισιακά όσο μηχανικά και εξοπλιστικά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις