Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ασφάλεια αυτοκίνητου: Μην πληρώνεις το κούκο, αηδόνι

Ασφάλεια αυτοκίνητου: Μην πληρώνεις το κούκο, αηδόνι

14/3/2023

Δεν νοείται να κυκλοφορείς το όχημα σου χωρίς να το έχεις ασφαλίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνεις κι ένα σκασμό λεφτά στις εταιρείες!

Ασφαλίσου έξυπνα

Ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις σε δεύτερη μοίρα είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Εκτός ότι είναι παράνομο, σε περίπτωση ατυχήματος θα βρεθείς μπλεγμένος και θα πληρώσεις πολλά περισσότερα από όσα στοιχίζει μια απλή ασφάλεια. Όμως ακόμα και σε ένα τόσο σοβαρό τομέα, υπάρχουν τρόποι για να γλιτώσεις λεφτά και να μην πληρώσεις παραπάνω από όσο χρειάζεται.  
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ψάξε προσφορές στο Internet

Eίναι παράλογο σε μια εποχή όπου η πληροφορία φτάνει στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες, να μην αναζητάς το οτιδήποτε στο διαδίκτυο. Ακόμα και στο τομέα της ασφάλισης, υπάρχουν μηχανές σύγκρισης που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα φέρουν μπροστά στα μάτια σου προσφορές και τιμές που δεν πίστευες ότι παίζουν στην αγορά. Μάλιστα θα δεις διαφορές που αγγίζουν ακόμα και τα 200 ευρώ με τις ακριβώς ίδιες παροχές.

Κάνε ετήσια ασφάλεια και συνδύασε την με μια ακόμη παροχή

Καλό είναι να αποφεύγεις τις μηνιαίες ή 3μηνες ασφάλειες από τη στιγμή που έχεις την οικονομική δυνατότητα. Αν επιλέξεις μια ετήσια ασφάλιση, μπορείς να γλιτώσεις μέχρι και 50% του συνολικού κόστους, ένα καθόλου ευτελές πόσο. Επίσης ρώτα τον ασφαλιστή σου, μήπως η εταιρεία που συνεργάζεται προσφέρει πλεονεκτήματα αν συνδυάσεις 2 ή παραπάνω ασφάλειες, όπως προστασία σπιτιού. Μερικές φορές η έκπτωση είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να σου στοιχίσουν λιγότερα τα 2 συμβόλαια από ότι το ένα.
 

Κουνάς λίγο το αυτοκίνητο σου; Ψάξε τις ειδικές ασφάλειες.

Έχεις το αυτοκίνητο για «ομορφιά» και για κανένα ταξιδάκι το χρόνο; Τότε μην κάνεις κανονική ασφάλεια. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν ειδικά συμβόλαια για μοντέλα που διανύουν κάτω από 5.000 χλμ το χρόνο. Αν πληροίς τα κριτήρια για τέτοιες ασφάλειες, ψάξτο και θα γλιτώσεις έως και 100€ ανά έτος.
 

Το νου σου στα ψιλά γράμματα και στην αξία του αυτοκινήτου

Η τελική τιμή του ασφάλιστρου υπολογίζεται σύμφωνα με την αξία του αυτοκίνητου, τις καλύψεις, τη χρονική διάρκεια, το τόπο κατοικίας, την ηλικία του οδηγού και του διπλώματος. Σε αυτή τη συνάρτηση συχνά γίνεται λάθος στην αξία του αυτοκίνητου και συνήθως πως τα πάνω.  Έλεγξε την κάθε φορά ώστε να μην πληρώνεις τσάμπα ασφάλιστρα. Αναγνώστη μας δέχτηκε βελτιωμένη προσφορά ασφάλισης κατά 20% όταν επισήμανε την υπερβολική αξία του οχήματος που είχε υπολογιστεί την πρώτη φορά. Επίσης να είσαι προσεχτικός με τις παροχές που σου προσφέρουν. Πολλές φορές πληρώνεις αρκετά ακριβά παροχές που ίσως να μην σε συμφέρουν σε βάθος χρόνου.

 
Το internet είναι φίλο σου, ψάξε εκεί για την καλύτερη προσφορά
Μεγαλύτερη χρονική διάρκεια = μικρότερη τιμή
Αν δεν κάνεις πολλά χλμ το χρόνο, υπάρχουν πιο φθηνές ασφάλειες για σένα
Τσέκαρε πάντα τα ψιλά γράμματα, κρύβονται παγίδες και επιπλέον ευρώ
Το ψάχνεις ή ανανεώνεις την ασφάλιση επειδή το είπε ο ασφαλιστής σου;
 
 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις