Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπάζει νερά το αυτοκίνητο; Δες τι φταίει

Μπάζει νερά το αυτοκίνητο; Δες τι φταίει

Διαβάστηκε από 12598 αναγνώστες - 13/1/2024

Η υγρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, είναι άκρως ανεπιθύμητη. Αν βρούμε νερά στην καμπίνα μετά από κάποια δυνατή καταιγίδα, δεν πρέπει να τα αμελήσουμε. Δεν χρειάζεται πανικός όμως, γιατί η επίλυση του προβλήματος μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα.

Οι δυνατές καταιγίδες έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή τους στην ελληνική επικράτεια, και αρκετοί ίσως βρήκαν υγρασία στο αυτοκίνητό τους. Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε όμως, αφού πολλές από τις αιτίες εισερχόμενων νερών μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και εύκολα. Αναλύουμε τα πιο κοινά σημεία που μπάζει νερό το όχημα μας, και πώς μπορούμε να δώσουμε άμεση λύση.


Αν δεν το στεγνώσεις άμεσα, οι ταπετσαρίες θα μουχλιάσουν

Ανοιξες την πόρτα του αυτοκινήτου σου και σε «υποδέχτηκε» η χαρακτηριστική μυρωδιά της υγρασίας; Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι να στεγνώσεις τις βρεγμένες μοκέτες. Αν πιστεύεις πως «νερό είναι, θα στεγνώσει», τότε κάνεις λάθος, αφού μέχρι να στεγνώσει με φυσικό τρόπο, θα έχει αναπτυχθεί μούχλα στις ταπετσαρίες, και, εκτός από τη δυσοσμία, θα κάνεις κακό στον εαυτό σου και τους επιβάτες, αφού θα αναπνέετε μύκητες.

Αν πρέπει να κινηθεί το όχημα και τα νερά είναι στα πόδια μας, τότε μπορούμε να βάλουμε το καλοριφέρ στη μέγιστη θερμοκρασία και ταχύτητα, και τους αεραγωγούς να «χτυπούν» χαμηλά, προκειμένου να «διώξουμε» όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία μπορούμε.

Με την πρώτη ευκαιρία, πρέπει να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο με ανοιχτά παράθυρα, ή με ανοιχτό το πορτ-μπαγκάζ (αναλόγως του πού έχει εισχωρήσει η υγρασία), για να στεγνώσουν οι επιφάνειες που έχουν «ποτίσει» με νερό. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία στεγνώματος, μπορούμε να θερμάνουμε από μακριά την ταπετσαρία με ένα σεσουάρ ή ένα αερόθερμο. Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσοχή, για να μην έρθει σε επαφή η ταπετσαρία με το θερμαντικό σώμα, και προκληθεί φωτιά!

Από τη στιγμή που στεγνώσουν οι βρεγμένες ταπετσαρίες, έρχεται η ώρα να εντοπίσουμε την πηγή του κακού.
 

Σελ.
2
Πώς να θωρακίσεις το αυτοκίνητο από τα νερά
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις