Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι να προσέξετε στην οδήγησή σας όταν στον δρόμο βλέπετε φορτηγά
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι να προσέξετε στην οδήγησή σας όταν στον δρόμο βλέπετε φορτηγά

31/7/2023

Η συνύπαρξη φορτηγών και επιβατικών στους δρόμους μπορεί να μην είναι και τόσο «αρμονική» κάποιες φορές, για αυτό το λόγο θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποιες ιδιαιτερότητες που ισχύουν, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξετε όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας.

5 κανόνες για να ταξιδεύεις με ασφάλεια!

Τα φορτηγά στη χώρα μας (και όχι μόνο) συχνά εμπλέκονται σε ατυχήματα. Κάποιες φορές μπορεί να συμβεί επειδή είναι κακοσυντηρημένα, άλλες φορές φορτώνονται με λάθος τρόπους, ενώ κάποιοι οδηγοί υποχρεώνονται να οδηγούν περισσότερες ώρες από αυτές που προβλέπει ο νόμος. Φυσικά δεν είναι τα φορτηγά οι μόνοι υπαίτιοι, καθώς και οι οδηγοί των αυτοκινήτων έχουν τις ευθύνες τους. Ας δούμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν κινούμαστε σε δρόμους με πολλά βαρέα οχήματα.

Η έρευνα του ΣΕΑΑ

Σε μία παλαιότερη έρευνα του, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε σχέση με την επικινδυνότητα των βαρέων οχημάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα βαρέα οχήματα εμπλέκονται σε ατυχήματα που προκαλούν το 25% των νεκρών στο σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων και θεωρείται πως είναι 4,6 φορές πιο επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια, σε σχέση με τα άλλα οχήματα.


Σύμφωνα με μελέτες τα βαρέα οχήματα είναι 4,6 φορές πιο επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με μελέτες τα βαρέα οχήματα είναι 4,6 φορές πιο επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε