Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πώς να βγάλεις τους λεκέδες από λάδια στο πάτωμα του γκαράζ σου;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς να βγάλεις τους λεκέδες από λάδια στο πάτωμα του γκαράζ σου;

Διαβάστηκε από 1629 αναγνώστες - 16/3/2023

Τα περισσότερα αμάξια είτε επειδή γερνάνε είτε λόγω κακής συντήρησης μπορεί να χάνουν λίγα λαδιού. Αν το παρκάρεις στο γκαράζ σου, σίγουρα θα έχει γεμίσει λεκέδες. Πως τους καθαρίζεις;

Ειδικά αν έχεις παλιό... πρέπει να το διαβάσεις!

Αν το αμάξι σου σημαδεύει την περιοχή του σαν να είναι σκύλος και το παρκάρεις σε συγκεκριμένο σημείο, τότε σίγουρα έχεις έναν ακόμα πονοκέφαλο και αυτός δεν είναι άλλος από τους λεκέδες λαδιού και άλλων υγρών (παραφλού, υδραυλικά υγρά κλπ.) που μένουν στο πάτωμα του γκαράζ σου κάνοντάς το να μοιάζει με παλιό συνεργείο του Βοτανικού.

Και μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να πρέπει να πας σε κάποιο συνεργείο για να φτιάξεις την διαρροή στο αμάξι σου, όμως, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από τους λεκέδες στο γκαράζ, μόνος σου. Μάλιστα εμείς σου βρήκαμε όχι έναν, αλλά πέντε διαφορετικούς, για να έχεις σίγουρο αποτέλεσμα και μάλιστα με καθημερινά υλικά που θα βρεις στο σπίτι ή το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι όσο πιο παλιός είναι ο λεκές, τόσο πιο επίμονος και δύσκολος θα είναι.


Ένα καλό υγρό πιάτων ή απορρυπαντικό ρούχων θα κάνει... θαύματα.

Ένα καλό υγρό πιάτων ή απορρυπαντικό ρούχων θα κάνει... θαύματα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σαπούνι για τα πιάτα ή απορρυπαντικό ρούχων

Ένα καλό υγρό πιάτων ή απορρυπαντικό ρούχων, ενάντια στα λίπη και τους λεκέδες, θα είναι αποτελεσματικό και απέναντι στις λαδιές από λιπαντικό μηχανής. Με 5 κινήσεις, καθάρισες. Αρχικά ρίξε το σαπούνι απευθείας στον λεκέ, φροντίζοντας να τον καλύψεις καλά και άσε το να μουλιάσει. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σκληρής βούρτσας τρίψε καλά το σημείο και μια ώρα μετά ξέβγαλέ το με νερό. Αν χρειαστεί κάνε τη διαδικασία ξανά.

WD-40: Το υγρό «ελβετικός σουγιάς» δίνει λύσεις

Το διάσημο σπρέι πολλαπλών χρήσεων σεν κάνει μόνο για να λύνεις σκουριασμένες βίδες, αλλά είναι ιδανικό και ως καθαριστικό. Έτσι λοιπόν, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να καθαρίσεις λεκέδες λαδιού από το πάτωμα του γκαράζ. Η διαδικασία είναι και εδώ πάνω κάτω η ίδια, καθώς αφού ψεκάσεις καλά με WD-40 το λεκέ τρίβεις με μια σκληρή βούρτσα και μετά ξεπλένεις, ιδανικά με την βοήθεια ενός πιεστικού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε