Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Αντικανονικό προσπέρασμα: Χάνεις το δίπλωμα για πάντα!

Διαβάστηκε από 16238 αναγνώστες - 10/8/2021

Με τις παραβιάσεις να τριπλασιάζονται μέσα στο καλοκαίρι, το αντικανονικό προσπέρασμα έχει πρόστιμα που φτάνουν μέχρι 2.400 ευρώ και προκαλεί εκνευρισμό και στους άλλους οδηγούς που βρίσκονται στο σημείο. Ξέρετε πόσο μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η παράνομη προσπέραση?

Το αντικανονικό προσπέρασμα είναι η δεύτερη πιο βασική αιτία θανατηφόρου ατυχήματος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Εκτός από τη δικιά του ζωή, βάζουν σε κίνδυνο τόσο το αυτοκίνητο που έρχεται από απέναντι, όσο και αυτόν που προσπερνάνε. Το αντικανονικό προσπέρασμα είναι η συχνότερη παράβαση τους καλοκαιρινούς μήνες και αν σε πιάσουν μπορεί να μην ξαναοδηγήσεις ποτέ! Ας δούμε τι παίζει με αυτή τη μαγκιά που κάνουν και σκοτωνόμαστε!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Αντικανονική προσπέραση 3 φορές μέσα σε 5 χρόνια? Χαιρέτα το δίπλωμα για πάντα!

Χάνει για πάντα το δίπλωμα όποιον πιαστεί 3 φορές μέσα σε 5 χρόνια να κάνει αντικανονικό προσπέρασμα. Οπότε καλό είναι ο οδηγός να αναλογιστεί αν αξίζει εκτός από τη ζωή του, να παίζει και με την πιθανότητα να κινείται την υπόλοιπη ζωή του με τα Μ.Μ.Μ.

33% των οδηγών τα χάνουν όταν τους γίνεται αντικανονικό προσπέρασμα

1 στους 3 οδηγούς χάνει την ψυχραιμία του ή αγχώνεται υπερβολικά όταν του γίνεται αντικανονική προσπέραση.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα οι οδηγοί που δέχτηκαν τη προσπέραση να αντιδράσουν υπερβολικά και να προκαλέσουν ατύχημα, ειδικά σε αυτοκινητόδρομους όπου η ταχύτητα είναι πιο αυξημένη.

700 ευρώ πρόστιμο, 20 μέρες αφαίρεση διπλώματος-άδεια και 7 βαθμούς στο Point System

Ο ΚΟΚ είναι αυστηρός απέναντι στο αντικανονικό προσπέρασμα και οι ποινές πονάνε αρκετά. Το ελάχιστο χρηματικό πρόστιμο είναι 700 ευρώ, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.400 ευρώ, ενώ το δίπλωμα και η άδεια του αυτοκινήτου αφαιρείται για 20 μέρες.

Το αντικανονικό προσπέρασμα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών που έρχονται από απέναντι καθώς και αυτών που προσπερνάς

Το αντικανονικό προσπέρασμα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των οδηγών που έρχονται από απέναντι καθώς και αυτών που προσπερνάς

 

 
Τριπλασιάζονται οι αντικανονικές προσπεράσεις τον Αύγουστο - Πρωταθλήτρια η Κρήτη

700 παραβάσεις τον Αύγουστο έναντι 230 το Δεκέμβριο βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κάτι που σημαίνει ότι το καλοκαίρι ο κίνδυνος ατυχήματος, λόγω παράνομης προσπέρασης αυξάνεται κατακόρυφα! Αρνητική πρωτιά έχει το νησί της Κρήτης με τις παραβιάσεις στο θέμα του προσπεράσματος που καταγράφονται να είναι το 60% από όσες γίνονται πανελλαδικά!
 
Πάντως η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη για προσπέρασμα είναι πολλές φορές επιτακτική, λόγω της βραδυπορία των μπροστινών οχημάτων. Μια προσπέραση μπορεί να γίνει με ασφάλεια αν έχουμε στο μυαλό μας κάποιους βασικούς κανόνες και καλή ορατότητα . Φέτος αν μην χαλάσουν οι διακοπές μας από αντικανονικό προσπέρασμα!
 
Σου έχει τύχει να βάλουν τη ζωή σου σε κίνδυνο γιατί σε προσπέρασαν παράνομα?
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε