Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
300 νέοι φοίνικες κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού

300 νέοι φοίνικες κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού

10/8/2022

Η δεντροφύτευση των συγκεκριμένων φοινίκων είναι μία από τις πολλές ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής με στόχο την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

Η νησίδα της Λεωφόρου Συγγρού κοσμείται πλέον από 300 νέους φοίνικες που ξεκινάνε από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα. Το είδος που επιλέχτηκε είναι ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Είναι μέρος του σχεδιασμού για ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου,

Οι εργασίες ανάπλασης των χώρων πρασίνου στο κέντρο των οδικών αξόνων της Αττικής εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών. Σημειώνεται, ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τις ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου, περιλαμβάνεται και η συνεχής μέριμνα για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, καθώς προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ. Ηδη έχουν γίνει ολιστικές επεμβάσεις στην Λ. Ποσειδώνος, στην Λ. Κηφισίας, στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

Επιβεβλημένη η ανάδειξη όλων των χώρων πρασίνων

«Η προστασία και η ανάδειξη όλων των χώρων πρασίνων που ομορφαίνουν την Αττική μας και δίνουν ανάσα στους πολίτες της, είναι επιβεβλημένη. Η απειλή της κλιματικής αλλαγής και οι δοκιμασίες από τις πυρκαγιές δοκιμάζουν τις αντοχές του οικοσυστήματος και της πολιτείας. Με όλες μας τις δυνάμεις επιδιώκουμε, με προγραμματισμό και με την καθοδήγηση των αρμοδίων, να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε κάθε κύτταρο πρασίνου. Ως Περιφέρεια Αττικής, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, κάνουμε πράξη ένα ελπιδοφόρο σχέδιο αναβάθμισης των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής μας, στο οποίο σημαντική θέση, μαζί με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, κατέχουν οι ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου σε οδικούς άξονες αρμοδιότητάς μας. Όπως είχαμε δεσμευθεί αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής μας, αναδεικνύουμε τις ομορφιές της», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε μετά την προκήρυξη ηλεκτρονικού δημοσίου διαγωνισμού, με αντικείμενο την «Προμήθεια και φύτευση Φοινίκων επί της Λ. Συγγρού» και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.
 

...Δείτε περισσότερα

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε