Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Αγορά αυτοκινήτου: Προβλέπεται αύξηση πωλήσεων έως 13%

Αγορά αυτοκινήτου: Προβλέπεται αύξηση πωλήσεων έως 13%

3/2/2023

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και φίρμες που ειδικεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου θεωρούν πως τα προβλήματα παραγωγής την εταιρειών θα ξεπεραστούν και ότι αυτό θα φέρει αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Ανοδικά θα κινηθεί το 2023 για την αγορά αυτοκινήτων σύμφωνα με τον ACEA

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν η χαριστική βολή για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2022, σε μια περίοδο που έπρεπε να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανταλλακτικών και άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο όγκος των αυτοκινήτων που βρήκαν νέους κατόχους το 2022, όμως η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων θεωρεί πως τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν το 2023

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μειώνονται τα προβλήματα - Έως 13% αύξηση στις πωλήσεις βλέπουν οι ειδικοί

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) θεωρεί πως οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων το φετινό έτος θα ανέβουν κατά 5% στην Γηραιά Ήπειρο, φτάνοντας ακόμα και τις 9,8 εκατομμύρια μονάδες. Από την πλευρά της, η εταιρεία προβλέψεων Dataforce πιστεύει πως οι πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο, σημειώνοντας άνοδο κατά 13%, φτάνοντας τα 12,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη (μαζί με την Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία), ενώ η LMC Automotive θεωρεί πως, στην Δυτική Ευρώπη, οι νέες ταξινομήσεις επιβατικών θα αυξηθούν κατά 7,8% και θα αγγίξουν τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση των πωλήσεων θα είναι το γεγονός πως αρχίσει να ξεπερνιέται το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών που ταλάνιζε τις εταιρείες εδώ και αρκετούς μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η παραγωγή και να σημειωθεί έκρηξη στην ζήτηση καινούριων αυτοκινήτων. Η Dataforce πιστεύει ότι η έλλειψη θα ξεπεραστεί πλήρως το επόμενο διάστημα και ότι η προσφορά αυτοκινήτων θα φτάσει στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Ελλάδα: Αύξηση πωλήσεων το 2022, ξεκίνημα με ρεκόρ για το 2023

Πολλές ευρωπαϊκές αγορές είδαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων να μειώνοντα, κάτι αντίστοιχο όμως δεν συνέβη στην Ελλάδα, αφού το 2022, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 4,1% σε σχέση με το 2021 σημειώνοντας συνολικά 105.618 νέες ταξινομήσεις, σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ. Το θετικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά της χώρα μας ήρθαν να ενισχύσουν τα αποτελέσματα των πωλήσεων για τον πρώτο μήνα του 2023, στον οποίο οι πωλήσεις έφτασαν τα 10.610 αυτοκίνητα (ρεκόρ 13 ετών), σημειώνοντας αύξηση 92,1% σε σχέση με το 2021, όταν και είχαν πουληθεί 5.522 αυτοκίνητα.

Αλλάζει το κλίμα σε όλη την Ευρώπη
Τέλος οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά και αυτοκίνητα
Αύξηση πωλήσεων προβλέπουν οι ειδικοί
Ελλάδα: Ξεκίνησε με ρεκόρ το 2023
Πότε πιστεύετε πως εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων; Θα κοιτάξετε για νέο αυτοκίνητο τώρα που ξεπερνιούνται τα προβλήματα;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε