Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Υποχρεωτικές από Οκτώβριο

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Υποχρεωτικές από Οκτώβριο

23/9/2022

Όσοι οδηγοί δεν έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, θα πρέπει να… τρέξουν να αγοράσουν, καθότι θα είναι υποχρεωτικό από τον Οκτώβριο.

Υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από αυτόν τον Οκτώβριο θα γίνει υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μέσα, για όταν επιβάλλονται οι σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αλλιώς με τα ειδικά ελαστικά με την ένδειξη M+S

Την απόφαση έχει υπογράψει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος και σύμφωνα με αυτήν, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά. Ως ειδικά ελαστικά νοούνται εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).
 

Για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο

Η συγκεκριμένη υποχρέωση των οδηγών αφορά σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε