Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αντίθετη στην κατάργηση των θερμικών μοτέρ η Ιταλία

Αντίθετη στην κατάργηση των θερμικών μοτέρ η Ιταλία

8/12/2022

Η κυβέρνηση της Ιταλίας φαίνεται πως δεν συμφωνεί ούτε με την κατάργηση των μοτέρ βενζίνης και diesel το 2035 ούτε με το νέο πρότυπο ρύπων Euro 7.

Διαφωνεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ιταλία

Πλήρως αντίθετη με την απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και diesel που πρόκειται να εφαρμοστεί το 2035 είναι η Ιταλία, με τον υπουργό Μεταφορών να μην διστάζει να ισχυριστεί ότι η απόφασή αυτή δεν έχει κανένα «οικονομικό, περιβαλλοντικό ή κοινωνικό νόημα».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πολέμιος του προτύπου Euro 7 ο Σαλβίνι

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Σαλβίνι είναι επίσης αντίθετος στην εφαρμογή των νέων προδιαγραφών για τους ρύπους Euro 7 που βρίσκονται στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες στοχεύουν στη μείωση της ποσότητας των οξειδίων του αζώτου που εκπέμπονται κατά 25%. Εκτός του Σαλβίνι, την ίδια άποψη έχει και ο Κάρλος Ταβάρεζ, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis.

Ποια είναι τα θέλω της Ιταλίας

Η Ιταλία είναι μία από τις λίγες χώρες που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για την κατάργηση των θερμικών μοτέρ. Θυμίζουμε πως η γειτονική μας χώρα, ήταν μέλος ενός συνασπισμού, μαζί με την Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και τη Σλοβακία, ο οποίος πρότεινε τη μετάθεση της απαγόρευσης της πώλησης οχημάτων βενζίνης και diesel για το 2040.

Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι η Ιταλία βρισκόταν σε συζητήσεις με την ΕΕ για να εξαιρεθούν οι φίρμες που παράγουν μικρό αριθμό αυτοκινήτων (όπως η Ferrari) από την απαγόρευση. Ο Σαλβίνι είχε επίσης προτείνει να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην ΕΕ για το εάν πρέπει να απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε