Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Αποχωρεί από CEO και γίνεται πρόεδρος της Toyota o Akio Toyoda

Αποχωρεί από CEO και γίνεται πρόεδρος της Toyota o Akio Toyoda

27/1/2023

Με νέο διοικητικό σχήμα θα πορευτεί η Toyota αφού ο Akio Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου και ο Koji Sato, επικεφαλής της Lexus και της Gazoo Racing, θα οριστεί ως ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος.

Σε ισχύ οι αλλαγές από την 1η Απριλίου

Αλλαγές στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν στην Toyota από την 1η Απριλίου 2023, αφού η No 1 σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία θα πορευτεί με νέο διοικητικό σχήμα, κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο Sato θα είναι ο νέος CEO της Toyota

Συγκεκριμένα, ο Akio Toyoda, εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου, βάζοντας τέλος στα καθήκοντά του ως Διευθύνοντας Σύμβουλος. Σε αυτή τη θέση θα βρεθεί ο Koji Sato, νυν επικεφαλής της Lexus και της Gazoo Racing. Από κει και πέρα ο σημερινός Πρόεδρος, Takeshi Uchiyamada, θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου, αλλά θα διατηρήσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

«Έχτισα γερά θεμέλια, τώρα πρέπει να αναλάβει κάποιος νεότερος»

«Πιστεύω ότι τα τελευταία 13 χρόνια, έχω χτίσει γερά θεμέλια για να δώσω τη σκυτάλη. Το νέο διοικητικό σχήμα έχει αποστολή να μετατρέψει την Toyota σε εταιρεία κινητικότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Toyoda. Παράλληλα επισήμανε πως κάποιος νεότερος πρέπει να ολοκληρώσει τη μετάβαση της Toyota στη νέα εποχή, και αυτός είναι ο Sato, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο εμπιστοσύνη στον 53χρονο επικεφαλής.

Σε «ξένα» χέρια η Toyota μετά από μία δεκαετία

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η μετατόπιση του Toyoda στον εποπτικό ρόλο του Προέδρου, δίνει τον έλεγχο των καθημερινών λειτουργιών της εταιρείας σε μη μέλος της οικογένειας Toyoda, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.

Αλλαγές σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο στην Toyota.
Ο Koji Sato θα είναι ο νέος CEO της Toyota.
Αποχωρεί ο Akio Toyoda και γίνεται Πρόεδρος.
Σε ισχύ οι αλλαγές από την 1η Απριλίου.
Θα συνεχίσει η Toyota να είναι η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου μετά από αυτή την αλλαγή ή θα υπάρξει ανατροπή;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε