Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δυναμική σχεδίαση, άνεση και κατανάλωση μόλις 5,8λτ/100χλμ

Δυναμική σχεδίαση, άνεση και κατανάλωση μόλις 5,8λτ/100χλμ

Διαβάστηκε από 350873 αναγνώστες - 20/8/2022

Προσανατολισμένο στην άνεση και στην ευρυχωρία, το Opel Crossland με τον diesel κινητήρα των 110 ίππων βάζει στη φαρέτρα των πλεονεκτημάτων του και τη χαμηλή κατανάλωση που κυμαίνεται στα 5,8λτ/100χλμ.

Κοινοποίησέ το »

 
Η γερμανική εταιρία ανανέωσε πρόσφατα το επιτυχημένο μικρό SUV, χωρίς όμως να επέμβει στα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, την άνεση, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα.
 
Ξεχωρίζει η δυναμική Opel Vision μάσκα του Opel Crossland
Το Opel Crossland ακολουθεί τη καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής εταιρίας, με τη μάσκα «Opel Vizor» να ξεχωρίζει στο αυτοκίνητο. Ο εμπρός πρόβολος είναι πιο δυναμικός, χάρη στην επιθετική μάσκα που ενώνει τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος τα ανασχεδιασμένα φώτα και το όνομα του μοντέλου που έχει γραφτεί με μεγάλα γράμματα στο κέντρο της πόρτας ολοκληρώνουν εμφατικά την εικόνα του SUV.

Πρακτικό και σύγχρονο
Το εσωτερικό του Opel Crossland διακατέχεται από πρακτικότητα και λιτό διάκοσμο. Η σύγχρονη τεχνολογία «συναντά» τον πολυμορφικό χαρακτήρα και τους «έξυπνους» χώρους, οι οποίοι διαθέτουν αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα. Η οθόνη του infotainment έχει διάσταση 7 ίντσες στη βασική έκδοση και είναι εύχρηστη. Η ευελιξία του εσωτερικού ενισχύεται από το συρόμενο πίσω κάθισμα που μπορεί να μετακινηθεί κατά 15 εκατοστά προς τα εμπρός, αυξάνοντας τον χώρο αποσκευών από τα 410 στα 520 λίτρα. Η διαιρούμενη σε αναλογία 40:60 πλάτη μπορεί να αναδιπλωθεί και να εκτοξεύσει το διαθέσιμο χώρο στα 1255 λίτρα. Το πλάτος της καμπίνας είναι 137 εκατοστά εμπρός και 133 εκατοστά πίσω.
 
Κινητήρας: 110 ίπποι από 1500 κυβικά
Το μικρό SUV με σήμα τον Κεραυνό διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα κινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σε μεικτό κύκλο, η κατανάλωση του μοντέλου είναι 5,8 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ είναι γεμάτος σε όλο το φάσμα των στροφών, χωρίς να γίνεται αισθητή η χροιά του μοτέρ, παρά το χαρακτήρα του.
 
Στο δρόμο: Ικανό εντός και εκτός πόλης
Το βασικό ατού του Crossland, που είναι οι μαλακές του αναρτήσεις, δούλεψε υπέρ του και στο χώμα. Απορροφούσαν κάθε κραδασμό έντεχνα και στο τιμόνι πέρναγαν μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονταν ο οδηγός, για να ξέρει τι γινόταν στο έδαφος. Το μεγάλο προφίλ ελαστικών προστάτευε τις ζάντες και ταυτόχρονα απορροφούσε καλύτερα τους κραδασμούς, ενώ η έλλειψη θορύβων στο στιβαρό και με καλή συναρμογή εσωτερικό, ενίσχυε την αίσθηση της άνεσης. Το Crossland έχει απόσταση από το έδαφος λίγο πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας, κάτι που του επιτρέπει να περάσει πάνω από πέτρες και χαμηλά φυτά με ευκολία και χωρίς φόβο να βρει κάπου και να προκληθεί ζημιά. Σε συνδυασμό με τον ισχυρό κινητήρα των 130 ίππων, το εξαίσιο αυτόματο κιβώτιο και το πολύ καλό ESP του, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα ακόμα κι όταν βρεθήκαμε μέσα σε μεγάλα νεροφαγώματα.

Συμπέρασμα
Με δυναμική εμφάνιση και αυξημένη ευελιξία στο εσωτερικό, χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, το Opel Crossland είναι ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό B-SUV αυτοκίνητο, το οποίο έχει ανανεωθεί τόσο στον τομέα της εμφάνισης, όσο και στην οδηγική συμπεριφορά.