Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτός είναι ο κινητήρας που καίει βενζίνη, diesel μέχρι και υδρογόνο

Αυτός είναι ο κινητήρας που καίει βενζίνη, diesel μέχρι και υδρογόνο

19/10/2022

Θα μπορούσε να είναι η λύση για όλη την Παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αφού θα μείωνε κατά πάρα πολύ το κόστος εξέλιξης θερμικών κινητήρων, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να ήταν κατά πολύ φθηνότερα!

Ένας κινητήρας για κάθε καύσιμο

Τελικά ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί ένας πολύ πρωτοποριακός κινητήρας, που έχει την δυνατότητα να καίει είτε βενζίνη, είτε diesel, είτε ακόμα και υδρογόνο. Ναι, καλά διαβάζεις! H Cummins κατασκεύασε αυτό τον κινητήρα και μένει να δούμε, αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια σωτήρια νέα αρχή, για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επαναστάτης με αιτία

H Cummins κατασκευάζει εδώ και πολλά χρόνια κινητήρες εσωτερικής καύσης, και εδώ και καιρό είχε ανακοινώσει πως, εξελίσσει ένα κινητήρα που θα μπορούσε να καίει διάφορα καύσιμα. Η Αμερικανική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει πως η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας θα αφορά τον κινητήρα B6.7, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε αγροτικά ή κατασκευαστικά οχήματα. 

Πως λειτουργεί ο κινητήρας που καίει όλα τα καύσιμα;

Βασικά έχουμε να κάνουμε με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, με υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας και έχει την δυνατότητα να παράγει από 155 έως και 326 ίππους. Τόσο ο κορμός του κινητήρα, όσο και η συντριπτική πλειονότητα των εξαρτημάτων του είναι ίδια και η μοναδική διαφοροποίηση αφορά το πάνω τμήμα του. Θα καταναλώνει πετρέλαιο κίνησης, φυσικό αέριο, βενζίνη, προπάνιο, ακόμα και υδρογόνο. Ουσιαστικά, ο κινητήρας κάτω από την φλάτζα κεφαλής είναι ακριβώς οι ίδιοι.  

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε