Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

BMW: Θα δώσει «μάχη» να καλύψει την διαφορά

26/8/2021

Έχοντας μείνει πίσω στην γενική τάση της αγοράς που επικεντρώνεται σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η BMW «σηκώνει τα μανίκια» για να καλύψει το χαμένο έδαφος και απλώνει στρατιά από ηλεκτρικά μοντέλα με στόχο την κυριαρχία μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ενώ η BMW ήταν πρωτοπόρος στην παγκόσμια τάση εξηλεκτρισμού με τα i3 και i8, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει μείνει πίσω στην παρουσίαση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι λοιπόν αναμένεται μια ενίσχυση στην παρουσίαση νέων EV μοντέλων, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια με τα καινούρια i4, iX3 και iX.


Αναμένεται ενίσχυση στην παρουσίαση νέων EV μοντέλων, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια

Αναμένεται ενίσχυση στην παρουσίαση νέων EV μοντέλων, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Μέσα στο επόμενο έτος, η βαυαρική εταιρία θα λανσάρει ηλεκτρικές εκδόσεις τόσο της σειράς 7 αλλά και του μικρού SUV,  BMW Χ1. Τεχνικά χαρακτηριστικά για τα παραπάνω μοντέλα δεν είναι ακόμα γνωστά, γνωρίζουμε όμως ότι οι εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της ηλεκτρικής σειράς 7 θα βρίσκονται στο Dingolfing της Γερμανίας ενώ το εργοστάσιο του Regensburg θα κατασκευάζει την Χ1.

Το ηλεκτρικό Mini Countryman θα συναρμολογείται στο Leipzig

Το ηλεκτρικό Mini Countryman θα συναρμολογείται στο Leipzig


Το 2023, θα είναι η χρονιά που θα δούμε την ηλεκτρική έκδοση της σειράς 5, που και αυτή θα συναρμολογείται στο Dingolfing, ενώ ταυτόχρονα οι εγκαταστάσεις στο Leipzig θα βάλουν μπροστά το ηλεκτρικό Mini Countryman.

Ο γενικός διευθυντής Oliver Zipse δήλωσε ότι η εταιρία προτίθεται να «παίξει δυνατά» στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, προσφέροντας στο αγοραστικό κοινό τουλάχιστον μια ηλεκτρική έκδοση ανά κατηγορία αμαξώματος, ενώ στοχεύει να πουλήσει 10 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα 10 χρόνια.

Να μην ξεχνάμε ότι η εταιρία έχει ήδη εξελίξει μια νέα πλατφόρμα ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα την οποία και ονομάζει «Neue Klasse» και το 2025 θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται σε αυτή. Η BMW ελπίζει ότι θα έχει καταφέρει να πουλήσει 2.000.000 EV οχήματα μέχρι το τέλος του 2025, τα οποία αναμένει να είναι το 25% των πωλήσεων μέχρι τότε.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε