Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW i3: Τίτλοι τέλους με 18 συλλεκτικά αντίτυπα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW i3: Τίτλοι τέλους με 18 συλλεκτικά αντίτυπα

9/8/2022

Η BMW σταματάει την παραγωγή του i3 και το αποχαιρέτησε σε μια ειδική τελετή, όπου παραδόθηκαν τα τελευταία 18 αντίτυπα του μοντέλου, όλα σε χρυσό και μαύρο χρώμα.

Το πιο πετυχημένο ηλεκτρικό της BMW

Μετά από 8,5 χρόνια στους δρόμους και με πωλήσεις 250.000 αντιτύπων σε 74 χώρες, το BMW i3, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής της εταιρίας, σταματάει να παράγεται και οι Γερμανοί το τίμησαν με μια εκδήλωση που έγινε στο «BMW Welt» στο Μόναχο, οπού παραδόθηκαν τα τελευταία 18 αντίτυπα του μοντέλου.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με ειδικό χρωματισμό που δηλώνει την μακροχρόνια επιτυχία του i3

Οι ιδιοκτήτες τους των 18 τελευταίων ΒΜW i3 μόνο τυχεροί μπορούν να θεωρηθούν, αφού πλέον στην κατοχή τους έχουν ένα συλλεκτικό μοντέλο, αντάξιο της ιστορίας του EV hatchback που ουσιαστικά χάραξε το δρόμο της ηλεκτροκίνησης και τη σύστησε στο ευρύ κοινό.

H ειδική έκδοση ξεχωρίζει λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης. Το χρυσό χρώμα Galvanic Gold με το μαύρο φινίρισμα αποτελεί ένα φόρο τιμής στη μακροχρόνια επιτυχία του μοντέλου, ενώ η ιπποδύναμη φτάνει τους 184 ίππους κι η μπαταρία είναι χωρητικότητας 44,2 kWh.
 

Σταματάει η παραγωγή, το όνομα συνεχίζεται στην Κίνα

Η BMW στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε η παραγωγή του i3 όλοι θεωρούσαν ότι έκανε κάτι εξωτικό και ότι οραματιζόταν. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι από τότε το συμπαγές ηλεκτροκίνητο όχημα έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος για οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων και ολιστική βιωσιμότητα.

Μπορεί η BMW να ανακοίνωσε την παύση παραγωγής του i3, ώστε να κάνει χώρο για τα νέας τεχνολογίας ηλεκτρικά που έρχονται, αλλά ουσιαστικά το όνομα του συνεχίζει να επιβιώνει στην Κίνα σαν ηλεκτρικό sedan της σειράς 3. Το ΒΜW i3 είχε κυκλοφορήσει στην αγορά το 2013, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία μεταξύ 130 χιλιομέτρων και 246 χιλιομέτρων σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής του.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε