Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BYD Seagull: Ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης των 10.000 ευρώ.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BYD Seagull: Ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης των 10.000 ευρώ.

16/8/2023

Αλλάζουν οι προοπτικές με την πιθανή δυναμική είσοδο της BYD, της μεγαλύτερης Κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναμένεται να φτάσει και στην Ευρώπη προσφέροντας οικονομικές προτάσεις.

Με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 75 ίππων και αυτονομία 405 χιλιομέτρων.

Η BYD η 2η στις ταξινομήσεις ανά τον κόσμο εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανοίγει τους ορίζοντες των εμπορικών της διαδρομών με πιθανή επέκταση των πωλήσεων της σε Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο. Η BYD ή αλλιώς Build Your Dreams σύμφωνα με το Reuters μέσα στο επόμενο εξάμηνο είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει το αγοραστικό κοινό ολόκληρης της Κίνας με το έκτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το νέο Seagull.

Το Seagull δέχτηκε είδη την προτίμηση του κόσμου, όταν παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα της εταιρείας με 10.000 αγοραστές να προβαίνουν στην άμεση παραγγελίες του.  Αυτό που κάνει το Seagull να ξεχωρίζει είναι η προσιτό τιμή του που συνδυάζεται με το όνομα μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας που ήδη χαίρει εκτίσεως και ανταγωνίζεται πλέον κολοσσούς εταιρειών όπως η Tesla.

Το μεταξόνιο του Seagull είναι 2.500 mm ενώ το αμάξωμα εκτείνεται κατά μήκος 3.780 mm, με πλάτος 1.720 mm και με ύψος 1.540 mm που σημαίνει ότι είναι ένα αυτοκίνητο πόλης χωρίς όμως χωρίς να στερείται του χώρου και της άνεσης. Με μοντέρνο σχεδιασμό, λιτές γραμμές και αεροδυναμικό σχήμα επιφέρει την  Urban αισθητική που ακολουθούν τα αυτοκίνητα πόλης.
Το Seagull διαθέτει άνετο εσωτερικό με τα μπροστινά καθίσματα να είναι τύπου Bucket και πίσω μεγάλο χώρο για του επιβαίνοντες. Μπροστά από το 3άκτινο τιμόνι του βρίσκεται η οθόνη 5 ιντσών που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ η δεύτερη οθόνη 12.8 ιντσών που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό εξυπηρετεί τις εφαρμογές των πολυμέσων του Seagull.   

Η καρδιά του BYD Seagull είναι ο ηλεκτροκινητήρας του με απόδοση 75 ίππους και 135 Nm ροπής ενώ παρέχει την επιλογή ανάμεσα σε δύο μπαταρίες LFP «Blade Battery», χωρητικότητας 30 kWh ή με την αυτονομία του να φτάνει τα 305 χιλιόμετρα ή 405 χιλιόμετρα αντίστοιχα και σε ταχυφορτιστή μπορεί να πετύχει ποσοστό φόρτισης 30-80% σε μόλις 30 λεπτά.

Η τιμή του BYD Seagull στην κινεζική αγορά είναι σχεδόν 10.000 ευρώ για την έκδοση με την μπαταρία των 30 kW και 12.000 ευρώ περίπου για την έκδοση με την μπαταρία των 38.9 kW χωρίς όμως να σημαίνει ότι αν τελικά καταφέρει να περάσει τα Ευρωπαϊκά σύνορα η τιμή του δεν θα διαμορφωθεί εκ νέου.
Τουλάχιστον για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ότι το BYD Seagull θα ταξιδέψει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, όμως το σχέδιο ανταγωνιστικότητας και στρατηγικής της BYD θέλει την εταιρεία σύντομα να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις