Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Δήμος Αθηναίων: Τέλος τα φορτηγά τις ώρες αιχμής!

Δήμος Αθηναίων: Τέλος τα φορτηγά τις ώρες αιχμής!

8/12/2022

Tην απαγόρευση των φορτοεκφορτώσεων στην Αθήνα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων και προώθησε την απόφαση του στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να πάρει το «πράσινο φως».

Αλλάζει το ωράριο τροφοδοσίας ο Δ. Αθηναίων

Σε μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση για την κυκλοφορία των φορτηγών στην Αθήνα προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Έπειτα από την εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η οποία απέσπασε την απαραίτητη πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αλλαγή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21.00 – 09.00). Το αίτημα αναμένεται να προωθηθεί στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και προς κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τι ισχύει σήμερα

Σήμερα το ισχύον ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων για επιχειρήσεις, υπεραγορές και λοιπά καταστήματα προβλέπει απαγόρευση τροφοδοσίας από τις 07.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. για φορτηγά οχήματα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, εντός δακτυλίου.

Στόχος το τέλος στα κυκλοφοριακά «εμφράγματα»

Σε περίπτωση υλοποίησης του συγκεκριμένου νέου ωραρίου, κανένα φορτηγό δεν θα μπορεί να εισέρχεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων μέσα στην ημέρα και συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ως αποτέλεσμα θα διευκολύνονται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του κέντρου, μειώνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μπακογιάννης: «Εξαιρετικά προβληματικό το υπάρχον ωράριο»

«Χρειάζονται καθαρές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της πόλης. Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικά προβληματικού ωραρίου, που αποδεδειγμένα δυσκολεύει τη ζωή όλων όσων κινούνται και εργάζονται στα όρια της Αθήνας. Από σήμερα κιόλας, αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να απαλειφθούν οι εξαιρέσεις που προκαλούν «εμφράγματα» στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εφαρμοστεί το νέο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων 9 το βράδυ με 9 το πρωί, το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες μας θα αποσυμφορήσει το κέντρο και θα βελτιώσει τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε μια κρίσιμη απόφαση, η οποία ευελπιστούμε -με την καλή συνεργασία των αρμόδιων φορέων- να φτάσει σύντομα και στην εφαρμογή της» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αλλαγή στο ωράριο τροφοδοσίας αποφάσισε ο Δ. Αθηναίων.
9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21.00 – 09.00) θα κυκλοφορούν τα φορτηγά.
Προωθήθηκε η απόφαση στην Περιφέρεια και σε άλλους φορείς.
Στόχος η αποσυμφόρηση του κέντρου.
Θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο αυτή η απόφαση εάν ισχύσει;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε