Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έμεινα στο δρόμο. Τι να κάνω;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έμεινα στο δρόμο. Τι να κάνω;

3/10/2022

Ξαφνικές μηχανικές βλάβες, σκασμένο λάστιχο, έλλειψη καυσίμου ή όποια άλλη είναι η αιτία της ακινητοποίησης του οχήματος σου, το πιο βασικό είναι να μην πανικοβληθείς. Δες τι πρέπει να κάνεις αν μείνεις στο δρόμο.

Οι απαραίτητες κινήσεις σε περίπτωση που μείνει στο δρόμο με το όχημα σου

Το αυτοκίνητο όσο καλοσυντηρημένο και να είναι, δεν παύει να είναι ένα μηχανικό σύνολο που μπορεί να παρουσιάσει βλάβη ανά πάσα στιγμή και να αναγκαστεί να ακινητοποιηθεί. Ακόμα κι ένα κλατάρισμα ελαστικού είναι ικανό να σε αφήσει στη μέση του δρόμου για αρκετή ώρα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να φαίνεται ότι χειρότερο μπορούσε να σου συμβεί, αλλά θα πρέπει να μείνεις ψύχραιμος, ώστε να προβείς σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για να προστατέψεις τόσο τους υπόλοιπους επιβάτες, όσο και τα αυτοκίνητα που ακολουθούν.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνω αν μείνω στο δρόμο;

Αρχικά, αν το αυτοκίνητο σου δώσει προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, προσπάθησε να σταματήσει σε ασφαλές σημείο ή στη ΛΕΑ ή όσο πιο δεξιά μπορείς. Αν πάλι δεν σου δοθεί χρόνος κι ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου, τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσεις αμέσως τα alarm, να ανοίξεις τα φώτα πορεία, να μεταφέρεις όσο πιο γρήγορα μπορείς τους επιβάτες σε ασφαλές σημείο και να βάλεις ένα τρίγωνο ή οποιαδήποτε άλλη επισήμανση που θα προειδοποιεί τους επερχόμενους οδηγούς τουλάχιστον 100 μέτρα πίσω από το όχημα. Αν διαθέτεις φωσφοριζέ γιλέκο ασφαλείας, φόρεσε το.
 

Θα πρέπει να κάνω στην άκρη το αυτοκίνητο μου αν ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου;

Μόλις οι υπόλοιποι επιβάτες απομακρυνθούν με ασφάλεια και βάλεις προειδοποιητικό τρίγωνο, ζήτα βοήθεια για να μετακινήσεις το όχημα στην άκρη του δρόμου, ώστε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία και ταυτόχρονα να ελαττωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθείς να το επισκευάσεις όταν βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Αν το όχημα έχει ακινητοποιηθεί μετά από στροφή και δεν είναι εύκολα ορατό, προσπάθησε να το μετακινήσεις πιο μπροστά στην ευθεία, ώστε να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης στους οδηγούς των άλλων αυτοκινήτων, ενώ βάλε το προειδοποιητικό τρίγωνο πριν τη στροφή. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορεί το αυτοκίνητο να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, πήγαινε αρκετά μέτρα προς τα πίσω και κάνε σήμα στα αυτοκίνητα που ακολουθούν να χαμηλώσουν ταχύτητα, φροντίζοντας να μην κινδυνεύεις να σε χτυπήσουν και καλέστε άμεσως το 100 από το τηλέφωνο σου.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε