Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Εταιρικό Volvo XC40 Plug-In ούτε 2 χρόνων πήρε φωτιά στην Ελλάδα!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εταιρικό Volvo XC40 Plug-In ούτε 2 χρόνων πήρε φωτιά στην Ελλάδα!

22/9/2023

Ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο Volvo XC40 T5 Recharge του 2021, καταστράφηκε ολοσχερώς, μετά από ανεξήγητη φωτιά που έπιασε ενώ κυκλοφορούσε κανονικά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Οι επιβάτες πρόλαβαν να κατέβουν αφού αντιλήφθηκαν έγκαιρα την φωτιά!

Ολική καταστροφή ολοκαίνουργιου Volvo XC40 T5 Recharge του 2021

Για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, ένα Volvo XC40 T5 Recharge (Δεκέμβριος του 2021), με τον plug-in υβριδικό κινητήρα των 1.500 κυβικών, άρπαξε φωτιά ενώ βρισκόταν κανονικά σε κίνηση, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Το αυτοκίνητο των 262 ίππων, χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ποια ήταν η αιτία, πήρε φωτιά και το ζευγάρι που βρισκόταν στο εσωτερικό του, σταμάτησε άμεσα στην άκρη του δρόμου και κατέβηκε, με αποτέλεσμα να γλυτώσουν από κάποιο τραυματισμό.



Οι ιδιοκτήτες του, επικοινώνησαν μαζί μας και μας περιέγραψαν την δραματική εμπειρία τους. Όλα ξεκίνησαν όταν στον δρόμο ξεκίνησε να έχει «τρέμουλο» το τιμόνι, με τον οδηγό να θεωρεί πως λογικά έπαθε λάστιχο. Σταμάτησε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στην άκρη του δρόμου, και προς τεράστια έκπληξη του, είδε πως το αυτοκίνητο είχε αρπάξει φωτιά κάτω από τον κινητήρα!



Αμέσως αποβιβάστηκε και αυτός και η γυναίκα του, και μέσα σε μόλις 3 λεπτά το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες... Εδώ να σημεώσουμε πως το είχαν αποκτήσει μέσω leasing σχεδόν 1 χρόνο πριν, και πλέον δηλώνουν τρομοκρατημένοι, σκεπτόμενοι τι θα μπορούσε να έχει συμβεί σε περίπτωση που δεν είχαν αντιληφθεί γρήγορα την βλάβη του αυτοκινήτου.



Εμείς ρωτήσαμε την εισαγωγική της Volvo στην Ελλάδα, να μας πει τι συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό, σε ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ούτε δύο χρόνων καλά-καλά, και περιμένουμε την απάντηση της. Επίσης ρωτήσαμε αν έχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά με plug-in Volvo μοντέλα της τελευταίας γενιάς. Δείτε την απάντηση της Volvo:
 

Αγαπητό AutoAgora,
 
Σχετικά με το θέμα που αναφέρετε, λυπούμαστε καταρχήν για το περιστατικό και την ανησυχία που προκλήθηκε σε κάθε περίπτωση σε οδηγό και επιβάτες.
 
Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε για το συμβάν μέσω των Media, επικοινωνήσαμε με τον πελάτη μας (εταιρεία Leasing), από την οποία αναμένουμε αναλυτική ενημέρωση καθώς και να μας δώσει τη δυνατότητα να διενεργήσουμε τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητο σε κάποιο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Volvo, προκειμένου να γίνει η διάγνωση και να εντοπισθούν τα αίτια της φωτιάς.
 
Διευκρινίζεται ότι η Volvo Car Hellas και οι Επίσημοι Διανομείς Volvo δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του χρήστη, παρά μόνο τα στοιχεία του πελάτη μας (εταιρεία Leasing) με τον οποίο, όπως προανέφερα, είμαστε ήδη σε επικοινωνία.
 
Για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει εκδοθεί καμία ανάκληση από την κατασκευάστρια εταιρεία και δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως πληροφόρηση για παρόμοιο περιστατικό σε plug-in υβριδικό μοντέλο Volvo.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε