Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford: Εξελίσσει φώτα που προβάλλουν σύμβολα στο δρόμο!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford: Εξελίσσει φώτα που προβάλλουν σύμβολα στο δρόμο!

18/8/2022

Τα νέα φανάρια που αναπτύσσει η Ford θα προβάλλουν πληροφορίες όπως όριο ταχύτητας, οδηγίες πλοήγησης και πινακίδες κυκλοφορίας απευθείας στο οδόστρωμα. Παράλληλα, θα βοηθούν στην ασφαλή προσπέραση ποδηλάτων αλλά και στο παρκάρισμα.

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement

Πηγαίνει το Head-Up Display ένα βήμα παραπέρα

Οι αρετές των Head-Up Display είναι πολλές: Μία οθόνη προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ, ούτως ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Πλέον η Ford εξελίσσει αυτή την ιδέα ακόμα περισσότερο, και δημιουργεί μία τεχνολογία ούτως ώστε ο οδηγός να μην παίρνει κυριολεκτικά τα μάτια του από το δρόμο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Φώτα LED θα προβάλλουν πληροφορίες κατευθείαν στην άσφαλτο

Η Ford αναπτύσσει φανάρια τεχνολογίας LED, τα οποία ταυτόχρονα θα φωτίζουν το δρόμο, όπως τα συμβατικά, ενώ παράλληλα θα προβάλλουν διάφορες πληροφορίες στην άσφαλτο, όπως το όριο ταχύτητας ή οδικές σημάνσεις που δεν φαίνονται καλά στο σκοτάδι. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συγκεκριμένα φανάρια δεν θα έχουν όφελος μόνο για τον οδηγό του αυτοκινήτου που θα είναι εξοπλισμένο με αυτά, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Για παράδειγμα, αν μία διάβαση πεζών δεν διακρίνεται καλά ή αν έχει ξεβάψει ελαφρώς, τα φανάρια θα «δημιουργήσουν» φωτιζόμενες λωρίδες, προκειμένου να είναι ορατή ξανά η διάβαση.
 

Θα συνδέεται στο GPS και θα προβάλλει επερχόμενες στροφές και προειδοποιήσεις πάγου

Στο μέλλον, η Ford στοχεύει στη σύνδεση των καινοτόμων φαναριών με το σύστημα πλοήγησης. Με αυτό τον τρόπο, θα προβάλλονται οδηγίες στην άσφαλτο, καθώς και πληροφορίες για επερχόμενες στροφές. Σε περιπτώσεις παγετού, ομίχλης ή χιονόπτωσης, τα φώτα θα δείχνουν τις αντίστοιχες προειδοποιητικές ενδείξεις.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement