Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Η Audi ετοιμάζει ηλεκτρικό αντικαταστάτη για το Α3

Η Audi ετοιμάζει ηλεκτρικό αντικαταστάτη για το Α3

17/3/2023

Η Audi επιβεβαίωσε την έλευση του ηλεκτρικού αντικαταστάτη του A3, μέσω αποκαλυπτικών δηλώσεων του διευθύνοντα συμβούλου της φίρμας!

Νέο βασικό ηλεκτρικό πρόσθεσε στο πλάνο της η Audi

Στην απόφαση να κατασκευάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, που θα βρεθεί στη βάση της γκάμας της προχώρησε η Audi. Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Λανσάρουμε ένα νέο βασικό ηλεκτρικό», είπε ο Duesmann

«Έχουμε ορίσει την πορεία μας να πάμε 100% ηλεκτρικά», δήλωσε ο CEO, Markus Duesmann, στο ετήσιο συνέδριο της Audi και συνέχισε: «Μέχρι το 2027, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σε κάθε βασική κατηγορία. Πρόσφατα αποφασίσαμε να λανσάρουμε ένα επιπλέον ηλεκτρικό βασικό μοντέλο κάτω από το Audi Q4 e-tron επίσης».

Στην πλατφόρμα SSP με έως 700 χλμ. αυτονομία

Ο επικεφαλής της Audi δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, το νέο μοντέλο ωστόσο αναμένεται να χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης του Α3. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα προσφέρεται ως τετράθυρο χάτσμπακ και σεντάν και θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) της Volkswagen. Οι αρχικές πληροφορίες που υπάρχουν για την πλατφόρμα SSP αναφέρουν πως θα προσφέρει στα μοντέλα αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα αλλά και γρήγορη φόρτιση 270 kW. Ως αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά θα μπορούν να διανύουν 129 χιλιόμετρα με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

20 νέα μοντέλα έως το 2025

Τέλος, ο Duesmann πρόσθεσε ότι η Audi σχεδιάζει να παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα έως το 2025 και πως περισσότερα από τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ξεκάθαρος ο CEO της Audi.
Έρχεται ηλεκτρικό για αντι-Α3.
Σε νέα πλατφόρμα.
Γρήγορη φόρτιση και αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα.
Hatchback και σεντάν.
Θα ήθελες ηλεκτρικό Α3;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε