Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η ΕΕ επενδύει  292,5 εκατ. ευρώ στις υποδομές υδρογόνου

Η ΕΕ επενδύει 292,5 εκατ. ευρώ στις υποδομές υδρογόνου

19/9/2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω της ενεργειακής κρίσης στρέφεται ακόμα περισσότερο προς το υδρογόνο, επενδύοντας 292,5 εκατ. ευρώ σε φορτιστές και σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Επενδύσεις εκατομμυρίων της ΕΕ στο υδρογόνο

Συνολικά 24 έργα θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη δημιουργία υποδομών για το υδρογόνο ως καύσιμο. Οι εταιρείες εναλλακτικών καυσίμων θα λάβουν 292,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναπτυχθούν οι σχετικές υποδομές κατά μήκος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) σε 23 κράτη μέλη της ΕΕ.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Στόχος η εξάπλωση των υδρογονοκίνητων οχημάτων

Τα εν λόγω έργα θα επιταχύνουν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου φόρτισης και ανεφοδιασμού υδρογόνου, απαραίτητο για την εξέλιξη καθώς και την διάδοση των υδρογονοκίνητων οχημάτων σε όλη την Ευρώπη.
 

«Η Ευρώπη θα απομακρυνθεί από την εξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα»

«Η επένδυση ύψους 292,5 εκατομμυρίων ευρώ σημαίνει περίπου 5.700 σημεία φόρτισης σε περίπου 1.400 σταθμούς φόρτισης, συν περίπου 57 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου κατά μήκος του δικτύου ΔΕΔ-Μ, μέσα στην επόμενη τριετία. Σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την ανάγκη να αυξηθεί η ενεργειακή ανεξαρτησία της ΕΕ, τα έργα αυτά θα βοηθήσουν το δίκτυο μεταφορών της Ευρώπης να απομακρυνθεί από την εξάρτηση του από τα ορυκτά καύσιμα.» όπως δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών Adina Valean.


Το υδρογόνο θα γίνει το μέλλον?
Επενδύσεις - μαμούθ της ΕΕ στο υδρογόνο.
Στόχος η εξάπλωση των υδρογονοκίνητων οχημάτων και η διάδοσή τους.
«Η Ευρώπη θα απομακρυνθεί από την εξάρτηση της από τα ορυκτά καύσιμα».
Εσύ τι προτιμάς; Ηλεκτρισμό ή υδρογόνο τελικά;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε