Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Ford ξαναφέρνει το χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη

Η Ford ξαναφέρνει το χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη

25/10/2022

Η Ford εξελίσσει μια ιδέα που υπήρχε και παλαιότερα, για χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς πετάλ συμπλέκτη. Πως όμως λειτουργεί αυτό το σύστημα;

Eξελίσσει μηχανικό κιβώτιο χωρίς πεντάλ συμπλέκτη

Στόχος της Αμερικανικής βιομηχανίας, είναι να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της, την καλή οδηγική εμπειρία και την αίσθηση της χειροκίνητης αλλαγής σχέσεων σε αυτοκίνητα. Κι ενώ εδώ και χρόνια τα χειροκίνητα κιβώτια, χάνουν την μάχη με τα αυτόματα, η Ford θέλει να κρατήσει την αίσθηση των αλλαγών στα αυτοκίνητα της.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως λειτουργεί;

Tο νέο αυτό κιβώτιο θα επιτρέπει χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων, είτε με τη χρήση συμπλέκτη, είτε χωρίς. Στην περίπτωση που ο οδηγός επιλέξει να αλλάξει ταχύτητα, το σήμα για την απεμπλοκή του συμπλέκτη θα στέλνεται μέσω ενός αισθητήρα που βρίσκεται στον επιλογέα ταχύτήτων. Ο αισθητήρας θα υπολογίσει ποια είναι η επόμενη σχέση και ακολούθως δίνουν στον κατάλληλο χρόνο την εντολή αποσύμπλεξης/ σύμπλεξης, ώστε η αλλαγή να πραγματοποιηθεί ομαλά. Ουσιαστικά, ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να κινεί τον επιλογέα, επιλέγοντας τη σχέση που επιθυμεί.

Σε ποια αυτοκίνητα το έχει βάλει η Ford;

Μέχρι και τώρα δεν έχει ανακοινωθεί σε κάποιο από τα δημοφιλή μοντέλα της Αμερικανικής βιομηχανίας, το νέο χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά αρκετές φήμες αναφέρουν πως θα το δούμε σύντομα σε κάποιο Mustang. Η Ford επιδιώκει να παρουσιάσει ένα πιο εξελιγμένο σύστημα από αυτά που είχαν παρουσιάσει πριν χρόνια οι Renault, Mercedes-Benz και Saab, αλλά μια πιο καινούργια εκδοχή του, που θα προσφέρει τον έλεγχο στα χέρια του οδηγού, χωρίς όμως να τον δυσκολεύει με το συγχρονισμό πεντάλ/ επιλογέα και αφαιρώντας κάτι από το φόρτο του, σε συνθήκες αυξημένης κίνησης. 

Θα είναι χειροκίνητο, αλλά χωρίς να πατάς συμπλέκτη!
Είναι παλιά ιδέα, αλλά πολύ εξελιγμένη πλέον.
Εμείς απλά θα επιλέγουμε ποια ταχύτητα θέλουμε!
Θα το αγαπήσουν και οι Ευρωπαίοι αυτό το σύστημα ή είναι μόνο για τους Αμερικανούς, που δεν ξέρουν να οδηγούν χειροκίνητα;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε