Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Η Nissan αποκάλυψε το Ariya που θα πάει από το βόρειο στο νότιο πόλο!
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Nissan αποκάλυψε το Ariya που θα πάει από το βόρειο στο νότιο πόλο!

Διαβάστηκε από 2034 αναγνώστες - 2/2/2023

Το πολεμικό Ariya που θα επιχειρήσει να καλύψει τη διαδρομή από τον ένα πόλο της γης στον άλλον, αποκάλυψε η Nissan.

Από το βόρειο στο νότιο πόλο

Ένα τροποποιημένο ηλεκτρικό Nissan Ariya είναι έτοιμο να καλύψει τη διαδρομή από το βόρειο στο νότιο πόλο. Το ιαπωνικό SUV θα καλύψει πάνω από 27.000 χιλιόμετρα και φυσικά θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της Υφηλίου. Έτσι η Nissan λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη αυτή περιπέτεια, προχώρησε στην αποκάλυψη του μοντέλου. Πριν δούμε περισσότερα στοιχεία για το ταξίδι και το αυτοκίνητο να πούμε πως θα οδηγηθεί από τον Βρετανό εξερευνητή, Chris Ramsey, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Julie.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Σε θερμοκρασίες από -30 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Η εκκίνηση του ταξιδιού έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάρτιο και ο Ramsey με την ομάδα του θα διανύσουν με το Nissan Ariya e-4ORCE πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30 έως 30 βαθμούς κελσίου. Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου, πραγματοποιώντας το δρομολόγιό του από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στην Ανταρκτική.

Έτοιμο για... πόλεμο το ειδικό Nissan Ariya

Για να αντέξει τις κακουχίες το Nissan Ariya e-4ORCE του Ramsey τροποποιήθηκε με μια ειδική εξωτερική επένδυση υψηλής αντοχής για το ταξίδι σε ακραία εδάφη, σε συνδυασμό με τα τεράστια ελαστικά 39 ιντσών που φόρεσε αλλά και ικανότερες αναρτήσεις. Η Nissan υπογραμμίζει πως για να τοποθετηθούν τα νέα ελαστικά, που αυξάνουν σημαντικά την απόσταση από το έδαφος, απαιτούνταν να αφαιρεθούν κομμάτια του αμαξώματος και να προστεθεί ένα νέο σετ πιο φαρδιών φτερών.

Ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες για έξτρα φόρτιση

Μια ακόμη σημαντική καινοτομία για το ταξίδι είναι η φορητή μονάδα ανανεώσιμης ενέργειας που θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του Ariya στις πολικές περιοχές. Το ρυμουλκούμενο πρωτότυπο περιλαμβάνει μια φορητή, ελαφριά ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες που θα εκμεταλλεύονται τους δυνατούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες φωτός της ημέρας αντίστοιχα, για να παρέχουν φόρτιση για την μπαταρία του ηλεκτρικού. Τέλος, θα υπάρχει μια ειδικά ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για την παρασκευή ενός φλιτζανιού βιώσιμου καφέ, όπως και ένα drone που μπορεί να σηκωθεί απευθείας από την ειδική μονάδα που βρίσκεται στην οροφή, για την καταγραφή φωτογραφείων ή βίντεο.   

Το έκανε «τούμπανο».
Ελαστικά 39 ιντσών.
Νέα πιο φαρδιά φτερά.
Ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες για φόρτιση.
Έχει ενσωματωμένη ακόμα και μηχανή εσπρέσο!
Θα καταφέρει το Nissan Ariya e-4ORCE να πάει από τον έναν πόλο της γης στον άλλον;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε