Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Τα πρωτότυπα της ανανεωμένης Cayenne συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα πρωτότυπα της ανανεωμένης Cayenne συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης.

Η Porsche επιβεβαίωσε τον ερχομό της ηλεκτρικής Cayenne

13/3/2023

Ο ερχομός της ηλεκτρικής Porsche Cayenne επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της γερμανικής μάρκας! Δείτε ποια άλλα μοντέλα περιλαμβάνονται στο βραχυπρόθεσμο πλάνο της φίρμας.

Η ηλεκτρική Cayenne πήρε επίσημη μορφή

Στα σκαριά βρίσκεται η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche Cayenne. Η επίσημη επιβεβαίωση του μοντέλου έγινε από τον πρόεδρο της γερμανικής φίρμας, Oliver Blume κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνέντευξης Τύπου του 2023. Ο 54χρονος επικεφαλής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ηλεκτρικό μοντέλο κάνοντας λόγο πως θα έρθει ως ένα SUV τέταρτης γενιάς, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα βασίζεται στο σημερινό μοντέλο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανανεωθεί τον Απρίλιο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Έρχεται και νέο ηλεκτρικό μεγάλο SUV

Η ηλεκτρική Cayenne πρόκειται να κυκλοφορήσει μετά την ηλεκτρική Macan (2024) και την ηλεκτρική 718 (2025), χωρίς να ανακοινώνεται κάποια συγκεκριμένη χρονολογία. Οι άνθρωποι της Porsche αποκάλυψαν επίσης ότι ένα μεγαλύτερο SUV, τοποθετημένο πάνω από την Cayenne στην γκάμα αναπτύσσεται και θα έρθει βασισμένο στην πλατφόρμα SSP Sport. Ο Blume υπογράμμισε ότι το εν λόγω ηλεκτρικό SUV έρχεται με ισχυρές επιδόσεις και αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

Έως το 2030 το 80% των πωλήσεων της θα είναι ηλεκτρικά

Απώτερος στόχος της Porsche είναι το περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Από κει και πέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας Ετήσιας Συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε το πλάνο «Road to 20», που θέλει την Porsche να αυξάνει τις πωλήσεις της άνω του 20%. Για να γίνει ακόμη πιο κερδοφόρα στοχεύει να τροποποιήσει την γκάμα των προϊόντων και τις τιμές της τα επόμενα χρόνια, αλλά και να αναπτύξει ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής.

Επενδύει και στα e-fuels

Η Porsche εκτός της ηλεκτροκίνησης παραμένει προσηλωμένη και στα e-fuels. Ο Blume είπε ότι το συνθετικό καύσιμο θα μπορούσε να είναι εξίσου χρήσιμο για πλοία και αεροπλάνα. Η πιλοτική παραγωγή των e-fuels από την Porsche ξεκίνησε στη Χιλή τον Δεκέμβριο του 2022!

Είναι πλέον επίσημο!
Η ηλεκτρική Cayenne θα λάβει... σάρκα και οστά.
Έρχεται και νέο μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV.
Νωρίτερα θα δούμε τις ηλεκτρικές Macan και 718.
Επενδύσεις και στα e-fuels.
Θα είναι το ίδιο επιτυχημένη η Cayenne με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε