Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θα φορτίζουν όταν πέφτουν σε λακκούβες

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θα φορτίζουν όταν πέφτουν σε λακκούβες

29/11/2022

Μια νέα τεχνολογία που θα ήταν ιδανική για τους Ελληνικούς δρόμους, ανακοίνωσε η εταιρεία GIG Performance. Κατασκεύασε μια ειδική συσκευή, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τις λακκούβες και κάθε άλλη ανωμαλία στους δρόμους, για να παράξει ρεύμα!

Ανάρτηση θα παράγει ρεύμα από τις λακκούβες

Έναν νέο επαναστατικό τρόπο για να φορτίζει η μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακάλυψε η εταιρεία GIG Performance. Συγκεριμένα αναφέρει, πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τις κακοτεχνίες των δρόμων, προς το συμφέρον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Roadkil 5000

Το Roadkil 5000 είναι μία συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να χρησιμοποιήσει τις λακκούβες των δρόμων, για να παράξει ρεύμα. Στη συνέχεια, το ρεύμα θα μπορεί να σταλεί στην μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και να αυξήσει σημαντικά την αυτονομία κίνησης του, παρατείνοντας έτσι την απόσταση που μπορει να διανύσει μέχρι να φορτιστεί ξανά σε κάποια πρίζα ή σταθμό φόρτισης.

Πως λειτουργεί το Roadkil 5000;

Η συγκεκριμένη συσκευή τοποθετείται στις αναρτήσεις του αυτοκινήτου, και εκμεταλλεύεται την κίνησή τους. Η κίνηση της συσκευής σε κάθε λακκούβα, οδηγεί στην περιστροφή ενός δυναμό, το οποίο παράγει ρεύμα. Το βάρος της συγκεκριμένης συσκευής είναι μικρό, αλλά και εύκολο στην κατασκευή του, ενώ μπορεί να έχει κάθε ανάρτηση κι από μια συσκευή, για ακόμα μεγαλύτερη συλλογή ρεύματος. 
 

Λειτουργεί και σε μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η GIG Performance αναφέρει πως το Roadkil 5000 μπορεί να μπει και σε συμβατικά, βενζινοκίνητα ή diesel αυτοκίνητα, με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να μπορεί να αποθηκευτεί σε μπαταρίες για να τροφοδοτηθούν ηλεκτρικές συσκευές όταν το όχημα δεν κινείται. 


Στην Ελλάδα θα ξεπουλούσε!!!
Νέα τεχνολογία θα φορτίζει τα ηλεκτρικά όταν πέφτουν σε λακκούβες.
Εκμεταλλεύεται την κίνησή της ανάρτησης και παράγει ρεύμα.
Λειτουργεί και σε μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Λέτε γι αυτό να μην φτιάχνουν τους Ελληνικούς δρόμους; Εμάς σκέφτηκαν τελικά;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε