Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρικό το VW Golf 9ης γενιάς και μικρότερο από το ID.3

Ηλεκτρικό το VW Golf 9ης γενιάς και μικρότερο από το ID.3

Διαβάστηκε από 7048 αναγνώστες - 18/11/2022

Ο επικεφαλής της Volkswagen γνωστοποίησε επίσημα ότι το Golf θα παραχθεί και στην 9η γενιά του, όντως ωστόσο αμιγώς ηλεκτρικό και ελαφρώς μικρότερο από το ID.3, με το οποίο θα συνυπάρξουν!

Σιγά μην άφηνε το Golf η VW

Τον Αύγουστο του 2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer είχε αφήσει να εννοηθεί πως το μέλλον του Golf είναι αβέβαιο. Ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει πως η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Τελικά η απόφαση πάρθηκε σχετικά γρήγορα και το Golf 9ης γενιάς αναμένεται να παραχθεί κανονικά όταν θα έρθει η ώρα τους, ωστόσο θα προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρικό!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το ανακοίνωσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μιλώντας για στο συγκεκριμένο θέμα ο Thomas Schäfer είπε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Δεν θα αφήναμε το όνομα του Golf, σε καμία περίπτωση. Έχουμε εμβληματικές επωνυμίες, Golf και GTI. Θα ήταν τρελό να τα αφήσουμε να πεθάνουν».

Μικρότερο από το ID.3

Από κει και πέρα ο επικεφαλής του γερμανικού «κολοσσού» σημείωσε πως το ID.3 δεν είναι ο αντικαταστάτης του Golf, αλλά το χαρακτήρισε περισσότερο ως «Golf Plus», δηλαδή τη μίνι βαν έκδοση του Golf που διατέθηκε από το 2004 έως το 2014. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το 9ης  γενιάς Golf θα είναι μικρότερο από το ID.3. Αυτό σημαίνει ότι στη συνολική γκάμα των μοντέλων θα τοποθετηθεί πάνω από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης ID.2 αλλά κάτω από το ID.3 επόμενης γενιάς.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε