Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κουμπώματα από παλιές γρίλιες και προφυλακτήρες φτιάχνει η Audi

Κουμπώματα από παλιές γρίλιες και προφυλακτήρες φτιάχνει η Audi

24/11/2022

Πλαστικά απόβλητα από παλιές γρίλιες και σπασμένους προφυλακτήρες χρησιμοποιεί η Audi για να κατασκευάσει τα πλαστικά κουμπώματα του νέου Q8 e-tron.

Παράγονται «πράσινα» οι πόρπες ασφαλείας του Audi Q8 e-tron

Έναν τρόπο για να κάνει πιο «πράσινη» την παραγωγή του Q8 e-tron SUV βρήκε η Audi, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα περιβλήματα των πορπών του γερμανικού premium SUV θα είναι εν μέρει κατασκευασμένα από πλαστικό παρμένο από παλιές γρίλιες, προφλυκακτήρες και άλλα τέτοια ανταλλακτικά.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Από πού θα τα προμηθεύεται η Audi

H Audi θα απογυμνώνει παλιά και κατεστραμμένα οχήματα που δεν μπορούν να επισκευαστούν χρησιμοποιώντας το δίκτυο αντιπροσώπων της μάρκας, όπου μεγάλος αριθμός οχημάτων επισκευάζεται και συντηρούνται. Οι εργαζόμενοί της στην συνέχεια θα αφαιρούν τυχόν μεταλλικά κλιπ και άλλα ξένα υλικά από τα επιλεγμένα μέρη και στην συνέχεια τα υπολείμματα που περιέχουν μόνο πλαστικό θα μπαίνουν στον θραυστήρα, όπου διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια. Τέλος, μέσω χημικής ανακύκλωσης, τα σκουπίδια αυτά θα μετατρέπονται σε πλαστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νέων ανταλλακτικών.

Tα υλικά που χρησιμοποιεί θα κατέληγαν αλλιώς στα σκουπίδια

Αν και η πόρπη ασφαλείας είναι φυσικά ένα μικρό ανταλλακτικό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβάλλει στη μείωση τους κόστους παραγωγής του Q8 e-tron. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να σημειώσουμε επίσης πως με αυτήν την διαδικασία επεκτείνεται επίσης ο κύκλος ζωής των ορυκτών υλικών που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, μολύνοντας το περιβάλλον.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε