Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Lancia Design Day: Η πρώτη ημέρα της νέας εποχής
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lancia Design Day: Η πρώτη ημέρα της νέας εποχής

28/11/2022

Μια νέα ημέρα στην ιστορία της Lancia αρχίζει σήμερα. Η μάρκα παρουσίασε το νέο της έμβλημα, τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα αλλά και ένα νέο concept, από το οποίο θα εμπνευστούν τα επόμενα μοντέλα της μάρκας.

Η Lancia επιστρέφει στο προσκήνιο

«Η νέας εποχή της Lancia ξεκινά σήμερα, με το νέο λογότυπο και ένα ξεκάθαρο σχεδιαστικό όραμα». Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Luca Napolitano, CEO της Lancia εγκαινίασε την αναγέννηση της ιστορικής ιταλικής εταιρείας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η μάρκα. «Εν αναμονή του νέου Ypsilon, του πρώτου μοντέλου της νέας Lancia, παρουσιάζουμε το Lancia Pu+Ra Zero, ένα τρισδιάστατο μανιφέστο που θα εμπνεύσει τα μοντέλα που θα λανσάρουμε την περίοδο 2024-2028. Σήμερα, ξεκινά η Αναγέννηση που θα εκπλήξει όλους τους φίλους της Lancia» πρόσθεσε.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αριστοκρατικό το νέο έμβλημα

Το νέο έμβλημα θα βρίσκεται πάνω στο νέο Ypsilon αλλά και τη καινούρια Delta και θα είναι παρμένο από το έμβλημα του 1957, το οποίο έκανε ντεμπούτο στη Flaminia. Το νέο λογότυπο αποτελεί ένα αυθεντικό κόσμημα και «Προοδευτικά Κλασικό» αξιοποιώντας ιστορικά χαρακτηριστικά, όπως η σημαία και το δόρυ τα οποία αποτελούν σύμβολα της αριστοκρατικής καταγωγής της Lancia και της κληρονομίας της. Νέα είναι και η γραμματοσειρά, η οποία έχει έναν καθαρό και διαχρονικό τόνο, συμβολίζοντας το μέλλον της μάρκας ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως για τη δημιουργία του νέου εμβλήματος οι σχεδιαστές της Lancia μελέτησαν και τις επτά παλαιότερες εκδόσεις.

Lancia Pu+Ra Design, η νέα σχεδιαστική γλώσσα

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της λέγεται Pu+Ra Design και το όνομά της είναι γεννημένο από τη σύνθεση των λέξεων “Pure” («Καθαρή») και “Radical” («Καινοτόμα»). Τα μελλοντικά μοντέλα της Lancia θα χαρακτηρίζονται από απαλές και καθαρές γραμμές αλλά θα έχουν και μοντέρνα στοιχεία παρμένα από τη μόδα και την αρχιτεκτονική, αλλά και τη σπουδαία αγωνιστική κληρονομία της μάρκας στους αγώνες.

Στο εσωτερικό, το Lancia Pu+RA Design δημιουργεί μια σύνδεση με τον σχεδιασμό των ιταλικών επίπλων, αφού με απλά γεωμετρικά σχέδια, η καμπίνα καλωσορίζει τους επιβάτες με μια «ζεστή» και εκλεπτυσμένη αίσθηση. Όλα τα παραπάνω ενισχύονται με την χρωματική προσέγγιση “colorblocking” και την επιλογή ποιοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών που προσδιορίζουν το μελλοντικό πνεύμα της μάρκας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε