Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes A-Class sedan: Ξεχωρίζει από τα hatchbacks και τα SUV
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes A-Class sedan: Ξεχωρίζει από τα hatchbacks και τα SUV

13/9/2022

Η Mercedes A-Class sedan μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Baby C-Class», χάρη στο σχεδιασμό που της χαρίζει κύρος και πολυτέλεια. Διαθέσιμη σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων, με ισχύ από 136 έως και 306 άλογα, καθώς και σε Plug-in υβριδική έκδοση, η A-Class sedan έχει πολλά «ατού» που την κάνουν ποθητή. Σου παρουσιάζουμε 5 από αυτά.

Οι αρετές της Mercedes A-Class sedan

Η Mercedes A-Class είναι το αυτοκίνητο που κάνει προσιτή την πολυτέλεια και το κύρος που χαρίζει ένα όχημα με σήμα το «Αστέρι», κάτι που την κάνει αρκετά δημοφιλή στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων.

Εκτός από τη γνωστή hatchback, η A-Class διατίθεται και με sedan αμάξωμα. Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου που την κάνουν ποθητή και άκρως ανταγωνιστική.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με 28.380 ευρώ αγοράζεις sedan Mercedes

Αν είστε λάτρεις των «παραδοσιακών» τετράθυρων αυτοκινήτων, μπορείτε να επιλέξετε την A-Class στην sedan έκδοση. Το μοντέλο, που μοιάζει με το μικρό «αδελφάκι» της C-Class, αποπνέει μία extra «νότα» πολυτέλειας, χάρη στον τρίτο όγκο, δηλαδή το χώρο του πορτ-μπαγκάζ, που έχει κλίση προς τα κάτω, ένα στοιχείο που είναι εμπνευσμένο από το σχεδιασμό σκαφών.

Η εισαγωγική έκδοση της Mercedes A-Class sedan είναι η A 180, η οποία έχει τιμή 28.380 ευρώ. Ο κινητήρας έχει ισχύ 136 άλογα, ενώ στο βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε ως standard ενεργή υποβοήθηση πέδησης, cruise control, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, καθως και ένα ζεύγος οθονών 7 ιντσών έκαστη, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment MBUX. Το τελευταίο συνοδεύεται από ένα touchpad στην κεντρική κονσόλα.

Mercedes MBUX: Ένα infotainment που του μιλάς και σου απαντάει




Το σύστημα MBUX της Mercedes υποστηρίζει φωνητικές εντολές. Λέγοντας τη φράση «Hey Mercedes», το σύστημα ακούει τον οδηγό, και μάλιστα ανταποκρίνεται, δίνοντας την εντύπωση πως πιάνετε κουβέντα.
Ορισμένες από τις λειτουργίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν φωνητικά είναι η θερμοκρασία του κλιματιστικού (απλά λέγοντας στα αγγλικά «κρυώνω» ή «ζεσταίνομαι»), η επιλογή σταθμού ραδιοφώνου, η τηλεφωνική κλήση, το σύστημα πλοήγησης και άλλα. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε