Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Μικρό SUV ή Μικρομεσαίο στην ίδια τιμή;

Διαβάστηκε από 10064 αναγνώστες - 16/6/2021

Μοντέρνος ή Πρακτικός; Μικρά SUV και μικρομεσαία, ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, αλλά διαθέτουν πολλά κοινά μεταξύ τους, καλύπτοντας τα περισσότερα θέλω των υποψηφίων αγοραστών. Εσύ τι ακολουθείς, την μόδα ή την κλασσική hatchback έκδοση;

Τα μικρά SUV αποτελούν μια από τις κατηγορίες, που πουλάνε σαν «ζεστό ψωμάκι» τον τελευταίο καιρό, αφού μεγάλωσαν και απέκτησαν περισσότερα χαρακτηριστικά οικογενειακού αυτοκινήτου. Ήδη λοιπόν, αυτή η ετερόκλητη σύγκριση ανάμεσα σε SUV και hatchback, είναι ένα από τα διλλήματα των υποψηφίων αγοραστών. Διεκδικούν μερίδιο από το ίδιο αγοραστικό κοινό, έχοντας ουσιαστικά και παραπλήσιες τιμές.

Η μόδα λέει, πάρε SUV
Έχουν μοντέρνα και (πολλές φορές) δυναμική σχεδίαση, που εντυπωσιάζει και τον ιδιοκτήτη αλλά και τους γύρω του. Είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή και νεανικά αυτοκίνητα, που μπορούν να πατήσουν και χώμα. Διαθέτουν ύψος από το έδαφος, μεγάλους τροχούς, μεγάλες διαδρομές ανάρτησης, χρηστικότητα και hatchback σχεδιασμό.



Ποιοι αγοράζουν μικρά SUV;
Έχουν μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό, αφού τους μαγνητίζει το design τους, αλλά και η χρηστικότητα που προσφέρει ένα αυτοκίνητο, με ύψος από το έδαφος. Είναι γεγονός βέβαια, πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν αγοράζει SUV για τις εκτός δρόμου ικανότητές τους, αλλά για την αίσθηση ασφάλειας και το ογκώδες αμάξωμα. Οι επιβάτες θα απολαύσουν την διαδρομή από …ύψος και θα έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια τους.

Η πρακτικότητα του 5θυρου
Το hatchback είναι μια από τις κλασσικές επιλογές πλέον, του κοινού που αναζητά πρακτικότητα, εσωτερικούς χώρους, χώρο αποσκευών και εύκολη φόρτωση. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως (αποκλειστικά) οικογενειακή επιλογή. Ο σχεδιασμός τους πολλές φορές, είναι αρκετά συντηρητικός, και δείχνουν να απευθύνονται σε μεγαλύτερη ηλικιακό κοινό.



Γιατί να πάρω hatchback;
Μπορεί πολλές φορές ένα μικρό SUV να μοιάζει μεγαλύτερο από ένα 5θυρο αυτοκίνητο, λόγω όγκου, όμως αν ψάχνεις χώρους και διαστάσεις, τότε το hatchback είναι αυτό που σου ταιριάζει. Μέσα σε αυτό θα καθίσουν πιο άνετα οι επιβάτες, ειδικά των πίσω καθισμάτων, αλλά θα χωρέσουν και πιο πολλές αποσκευές στο πορτμπαγκάζ. Σε πολλές περιπτώσεις το ύψος του χώρου αποσκευών ενός SUV, είναι πιο μεγάλο από ενός 5θυρου, αλλά σπάνια αυτό είναι χρήσιμο.
 
Μοντέρνος ή Πρακτικός;
Η παράδοξη αυτή σύγκριση ανάμεσα σε μικρά SUV και 5θυρα hatchback, βρίσκει απαντήσεις, στις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή. Είναι αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών, αλλά με αρκετά κοινά μεταξύ τους, που καλύπτουν τις αγοραστικές ανάγκες μιας μεγάλης μερίδας του κοινού. Τα SUV έχουν μοντέρνο χαρακτήρα και πολύ μεγάλη ζήτηση, αλλά η «κλασσική» συνταγή προσφέρει πιο πρακτικά αποτελέσματα.
Εσύ τι θα επέλεγες στην ίδια τιμή αγοράς;
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις