
Νέο SUV concept από τη Fiat
Νέα concept από τη Fiat
Διεύρυνση της γκάμας της με μεγαλύτερα μοντέλα σχεδιάζει η Fiat
Ως SUV με μέχρι 7 θέσεις το GigaPanda
Fastback με κάτι από Tipo
Μεγάλο εύρος κινητήρων σε απόπειρα επέκτασης
Διεύρυνση της γκάμας της με μεγαλύτερα μοντέλα σχεδιάζει η Fiat
Δύο νέα concept cars παρουσίασε η Fiat, και τα δύο με προσανατολισμό σε κατηγορίες όπου η εταιρεία δεν έχει ισχυρή παρουσία. Πρόκειται για ένα crossover που πιθανότατα θα καταλήξει στην κατηγορία των B-SUV με όνομα GigaPanda και ένα fastback σχέδιο που θεωρητικά θα ενοποιήσει μοντέλα που αυτήν τη στιγμή πωλούνται σε συγκεκριμένες χώρες σε μία πρόταση για την παγκόσμια αγορά.
Ως SUV με μέχρι 7 θέσεις το GigaPanda
Το GigaPanda θα αποτελεί αδελφό μοντέλο του Citroen C3 Aircross και θα έχει τη μορφή ενός crossover SUV με μήκος κάπου στα 4,4 μέτρα, για το οποίο εξετάζεται και η υιοθέτηση διαμόρφωσης επτά θέσεων. Το όνομά του παραπέμπει φυσικά στο Grande Panda, από το οποίο το concept δανείζεται μερικά αισθητικά χαρακτηριστικά, όπως τη γωνιώδη σχεδίαση, κάποιες ρετρό καταβολές και τη μάσκα. Το τελικό σχέδιο, που θα παρουσιαστεί εντός 12 μηνών, μάλλον θα είναι κάπως πιο «μαζεμένο» από το φανταχτερό πρωτότυπο, αλλά ο επικεφαλής σχεδίασης της Fiat, François Leboine, δήλωσε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά και η φιλοσοφία θα είναι αντίστοιχα.
Fastback με κάτι από Tipo
Το concept Fiat Fastback είναι η παγκοσμιοποίηση του Fiat Fastback που διατίθεται αυτήν τη στιγμή στη Νότια Αμερική, με εκπρόσωπο της Fiat να δηλώνει ότι είναι συνδυασμός αυτού, του Tipo και του Egea, δηλαδή της saloon μορφής του Tipo για την αγορά της Τουρκίας. Στο Fastback πρωτότυπο δεν υπάρχει πολύ saloon πάντως, ενώ και τα fastback χαρακτηριστικά είναι λιγότερο τονισμένα σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο. Η εικόνα είναι αυτή ενός C-SUV με μικρή fastback οροφή, προεξέχουσα ουρά και μάσκα που φαίνεται κοντά σε αυτήν του Grande Panda. Η τελική μορφή του αυτοκινήτου αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν το τέλος του 2025 και θα απευθύνεται σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η Fiat.
Μεγάλο εύρος κινητήρων σε απόπειρα επέκτασης
Η Fiat βλέπει τα τελευταία χρόνια εμπορική επιτυχία μόνο στα μικρότερα μοντέλα της, με το Panda και το 500 να σηκώνουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του βάρους. Με τα GigaPanda και Fastback η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεών της σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με εργαλείο την προσιτή τιμή και το εύρος επιλογών. Έτσι, GigaPanda και Fastback θα πατάνε πάνω στις πλατφόρμες χαμηλού κόστους της Stellantis, όπως τα C3 και Grande Panda, που όχι μόνο υπόσχονται χαμηλό κόστος, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν κινητήρες όλων των τεχνολογιών. Για το GigaPanda έχει ήδη γίνει σύνδεση με το ήπια υβριδικό σύνολο των 1,2 λίτρων και αμφότερα τα μοντέλα αναμένεται να έχουν, πέρα από υβριδικές, αμιγώς ηλεκτρικές και ενδεχομένως αμιγώς θερμικές εκδόσεις.