Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα εφαρμογή θα μας απαλλάξει από την κίνηση στην Αττική

Νέα εφαρμογή θα μας απαλλάξει από την κίνηση στην Αττική

18/8/2022

Μία νέα εφαρμογή της Περιφέρειας Αττικής για smartphones θα δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους. Θα μπορούμε να επιλέγουμε εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή του μποτιλιαρίσματος, ενώ το application θα συνεργάζεται με τις νέες ηλεκτρονικές πινακίδες του οδικού δικτύου.

Εφαρμογή για διευκόλυνση των οδηγών ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής

Έχοντας στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών και την αποφυγή της κίνησης, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί μία εφαρμογή για smartphones, η οποία θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και θα δείχνει live την ροή της κυκλοφορίας στους δρόμους, καθώς και το χρόνο που θα χρειαστεί για να διανυθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή. Με βάση αυτά, οι οδηγοί θα είναι σε θέση να επιλέξουν διαφορετικές οδούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μποτιλιάρισμα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η εφαρμογή θα συνεργάζεται με τις ηλεκτρονικές πινακίδες στους δρόμους

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα λειτουργεί συνδυαστικά με τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που ήδη υπάρχουν στο οδικό δίκτυο. Το χειρισμό αυτών ρυθμίζει μία ειδική επιστημονική ομάδα από συγκοινωνιολόγους που βρίσκεται στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας. Η εφαρμογή, μαζί με τις ηλεκτρονικές πινακίδες, θα έρθει να βελτιώσει τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της Αττικής.
 

Θα μπορούμε να δημιουργούμε διαδρομές και θα μας λέει άμεσα την κίνηση

Οι χρήστες της εφαρμογής θα είναι σε θέση να δημιουργούν τις δικές τους διαδρομές, είτε προσθέτοντας τις συντεταγμένες των διαφορετικών σημείων ενδιαφέροντος, είτε επιλέγοντας τα συγκεκριμένα σημεία στο χάρτη. Τότε άμεσα θα ενημερώνονται για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε