autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

19/6/2025

Γίνονται εργασίες στους αρμούς συστολο-διαστολών
Ρυθμίσεις σε όλες τις λωρίδες της γέφυρας και στις δύο κατευθύνσεις
Περιορισμοί στις διελεύσεις οχημάτων πλάτους άνω των 3,20μ..
Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Γίνονται εργασίες στους αρμούς συστολο-διαστολών

Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εξαιτίας εργασιών συντήρησης που γίνονται στους αρμούς συστολο-διαστολών. Οι εργασίες επικεντρώνονται στον αρμό Τ0 (νότιος αρμός, Ρίο) του κυρίως καταστρώματος της  γέφυρας, με αποτέλεσμα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να είναι σε ισχύ για τους επόμενες επτά εβδομάδες περίπου.  

Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν θα είναι οι εξής:

Τοπικός αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας και Λ.Ε.Α. του ανατολικού κλάδου (κατεύθυνση προς Αντίρριο)

Oι ρυθμίσεις κυκλοφορίας αφορούν τοπικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας με την κυκλοφορία να διεξάγεται στην αριστερή λωρίδα του ανατολικού κλάδου από Χ.Θ. 1+670Α έως την Χ.Θ. 2+070Α.

Τοπικός αποκλεισμός αριστερής  λωρίδας του δυτικού κλάδου (κατεύθυνση προς Ρίο)
Στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αντίρριο προς Ρίο από την Χ.Θ. 2+540Ρ έως την Χ.Θ. 1+820Ρ παραμένει κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας έως και την Παρασκευή 26/06/2025.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών σε  αυτό το σημείο, θα επανέλθει η κανονική λειτουργία και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Καθώς η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες δύναται να μεταβληθούν οι ανωτέρω χρονικές περίοδοι εκτέλεσής τους. Για οποιαδήποτε μεταβολή θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Περιορισμοί στις διελεύσεις οχημάτων πλάτους άνω των 3,20μ..

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύουν περιορισμοί για την διέλευση υπερμεγεθών οχημάτων ολικού πλάτους άνω των 3,20μ. Σε κάθε περίπτωση για τα υπερμεγέθη οχήματα και για την αποφυγή ταλαιπωρίας θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών  μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας https://www.gefyra.gr/security/Megala-fortia-Eidika-fortia/ για τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας διέλευσης.
  • Τα πεζοδρόμια της Γέφυρας θα κλείνουν για την εκτέλεση των εργασιών και για την προστασία των πεζών. Σε κάθε περίπτωση ένα από τα δύο πεζοδρόμια της Γέφυρας θα παραμένει πάντα ανοικτό.
  • Δεν επιτρέπεται η διέλευση πεζών και μη εξουσιοδοτημένων χρηστών (π.χ. ποδηλάτων) από τον χώρο εργοταξίου ή τις ενεργές λωρίδες κυκλοφορίας. (Υπενθυμίζεται ότι στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου η κυκλοφορία ποδηλάτων απαγορεύεται με βάση την ΚΟΚ)
  • Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και να προσεγγίζουν το σημείο με ελαττωμένη ταχύτητα.

FORD
AUDI