Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Abarth 600: Έρχεται με αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων.

Νέο Abarth 600: Έρχεται με αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων.

Διαβάστηκε από 7223 αναγνώστες - 22/8/2023

Η Fiat ετοιμάζει ακόμα ένα αυτοκίνητο με την σχεδιαστική υπεροχή της Abarth κι ο λόγος γίνεται για το νέο Fiat Abarth 600 που πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2025 και όπως έχουμε συνηθίσει, κάθε φορά που η εταιρεία αναλαμβάνει να αναβαθμίσει κάποιο μοντέλο, η καρδιά μας χτυπά λίγο πιο δυνατά.

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Fiat με την υπογραφή της Abarth.

Το νέο Abarth 600 θα είναι ένα «μικρό» ηλεκτρικό crossover που θα συμπληρώσει την γκάμα της Fiat  με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 271 Νm ροπής, φέρνοντας το αυτοκίνητο από το 0 στα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει η ίδια, 54 kWh, με αυτήν που εφοπλίζεται και το Fiat 600e, με την αυτονομία  της όπως είναι λογικό να μειώνεται ελαφρώς, χάριν στην ιπποδύναμή του.
Όταν η Abarth αναλαμβάνει την αναβάθμιση κάποιου μοντέλου οι αλλαγές και οι επεμβάσεις που κάνει είναι ουσιαστικές και σε πλήρες εύρος. Το εξωτερικό του νέου Abarth 600 θα αναβαθμιστεί τονίζοντας τον sport χαρακτήρα του εξοπλίζοντάς το με νέους τροχούς και νέους χρωματισμούς ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα τύπου bucket, οι υφές  από Alcantara και φυσικά το τιμόνι της Abarth είναι μόνο κάποιες από τις αλλαγές, που θα φέρει το νέο μοντέλο.
 
Τέλος η Fiat φαίνεται να αλλάζει στρατηγική, μελετώντας την αγορά του αυτοκινήτου και ο ρόλος που θέλει να έχει στην νέα εποχή είναι να παράγει οικονομικά αυτοκίνητα χωρίς να υποβαθμίσει την ποιότητά τους αλλά αφαιρώντας κάθε περιττή πολυτέλεια που επηρεάζει την τελική τιμή τους. Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat και Abarth Oliver Francois είπε, ότι η Fiat πρέπει να έχει ξεκάθαρο σκοπό που θα επιφέρει το κέρδος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε ένα νέο εξολοκλήρου κατασκευασμένο μοντέλο της Abarth έπειτα από 52 χρόνια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις