Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Nissan X-Trail: Ποια χαρακτηριστικά το κάνουν να ξεχωρίζει;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Nissan X-Trail: Ποια χαρακτηριστικά το κάνουν να ξεχωρίζει;

13/12/2022

Το νέο Nissan X-Trail προσθέτει έναν οικογενειακό μαχητή στην κατηγορία των D-SUV. Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα περιπετειώδες και φουλ οικογενειακό χαρακτήρα, που σε συνδυασμό με τις προηγμένες τεχνολογίες που είναι εφοδιασμένο, θα ορίσουν την ποιότητα όλης της κατηγορίας.

Η 4η γενιά του νέου Nissan X-Trail

Το νέο Nissan X-Trail είναι ουσιαστικά ένα ολοκαίνουργιο D-SUV, που στην 4η γενιά του προσδοκά να θέσει πολύ υψηλά standart στην κατηγορία. Και θα τα καταφέρει, αφού η αναβάθμιση του μοντέλου σε όλους τους τομείς, είναι μεγάλη. Ποια όμως είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Nissan X-Trail που εντυπωσιάζουν τόσο πολύ; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Δοκιμασμένη πλατφόρμα και υπέροχη αεροδυναμική

Το νέο Nissan X-Trail βασίζεται και αξιοποιεί υπέροχα την πλατφόρμα CMF-C, που προσφέρει υψηλή ακαμψία, και τεράστιους χώρους ακόμα και για 7 επιβάτες. 



Στον τομέα της αεροδυναμικής έχουν γίνει άλματα από πλευράς της Ιαπωνικής βιομηχανίας, κι έτσι στο νέο X-Trail συναντάμε ενεργό κλείστρο γρίλιας για τον έλεγχο της ροής αέρα στο χώρο του κινητήρα, ειδικό σχεδιασμό της κολόνας Α, καλύμματα κάτω από το αμάξωμα για τη διαχείριση της ροής αέρα, αλλά και αεροκουρτίνα που κατευθύνει τον αέρα από το εμπρός μέρος στις πλευρικές επιφάνειες του X-Trail.

Οι τεχνολογίες e-Power

Το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e-Power της Nissan, είναι ίσως η πιο σημαντική καινοτομία της Ιαπωνικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Αυτό το υβριδικό σύστημα, αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων μεταβλητής σχέσης συμπίεσης, μια μπαταρία υψηλής απόδοσης, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και εμπρός ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 150 kW. Με το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e-Power, η ισχύς στους τροχούς προέρχεται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την άμεση, γραμμική απόκριση στο γκάζι. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου σε αστικές συνθήκες, ενώ δεν υπάρχει καθυστέρηση στην απόκριση όπως συμβαίνει με ένα παραδοσιακό υβριδικό σύστημα..

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε