Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νίκη ανάκαμψης του diesel!

13/2/2019

Μια μη προσδοκώμενη νίκη για τους κινητήρες diesel στην μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις στην Γερμανία έπεσαν, αλλά το ποσοστό του diesel αυξήθηκε αισθητά.

Όλα ξεκίνησαν λίγους μήνες πριν, όταν ανακοινώθηκε η αύξηση της ποσόστωσης στα diesel για το 2018 από την Volkswagen. Η αγορά έδειξε ακόμα μεγαλύτερες τάσεις και στο πρώτο μήνα του 2019 τα diesel σημείωσαν άνοδο 2,1%, με συνολικό μερίδιο 34,5%.

Σε μια περίοδο που ο καταιγισμός από νέες τεχνολογίες πιέζουν αφόρητα την ύπαρξη τους, το αγοραστικό κοινό έδειξε τις προθέσεις του. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το καθεστώς αντικατάστασης των παλαιών πετρελαιοκίνητων μοντέλων, με καινούργια νέας τεχνολογίας, σχεδόν από όλες τις βιομηχανίες. Το γενικότερο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί, για δήθεν γενικής απαγορεύσεις, δεν είχε τελικά την έκβαση που πολλοί θα περίμεναν.

Πτώση των πωλήσεων τους είχαν τα βενζινοκίνητα μοντέλα κατά 8,1% με συνολικό μερίδιο 57,6%, ενώ αύξηση παρουσίασαν και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα κατά 68% φθάνοντας σε μερίδιο αγοράς το 1,7%. Η Γερμανική αγορά τον προηγούμενο μήνα έπεσε συνολικά κατά 1,4% με 265.702 μονάδες. Την μεγαλύτερη άνοδο σε πωλήσεις είχε η Tesla με αύξηση 118%, δεύτερη είναι η Volvo με 40%, και τρίτη η Ford με 15%. Στην αντίπερα όχθη, ο κατάλογος με την μεγαλύτερη πτώση αρχίζει με αρνητική πρωτιά της Porsche που παρουσίασε αρνητικό 54%, την Nissan με 40%, και η Honda με -35%.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις