Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι Χάκερς απειλούν τους Σταθμούς φόρτισης

Οι Χάκερς απειλούν τους Σταθμούς φόρτισης

22/11/2022

Το καμπανάκι κινδύνου χτυπάει ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους λύσεων κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, που αναφέρει πως οι σταθμοί φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι «βούτυρο στο ψωμί» των Χάκερ, με ανυπολόγιστες τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν.

Εύκολα θύματα οι σταθμοί φόρτισης

Ως ένα πολύ ευάλωτο στόχο για τους κακόβουλους hackers, παρουσιάζουν τους σταθμούς φόρτισης η Check Point Software Technologies, κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως. Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και των υποδομών φόρτισης, είναι ο νέος στόχος, με τα πρώτα κρούσματα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Έχουν την δύναμη να καταστρέψουν το αυτοκίνητο σου, ολόκληρο το δίκτυο φόρτισης, αλλά να αδειάσουν και τον τραπεζικό σου λογαριασμό!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μπορούν να σε ακινητοποιήσουν ακόμα και να σε σκοτώσουν

Όσο φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε κάποιο σταθμό φόρτισης, υπάρχει σύνδεση δεδομένων μεταξύ του αυτοκινήτου και του κόμβου EV. Όλοι οι σταθμοί φόρτισης είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και είναι ευάλωτοι στις όποιες επιθέσεις από Χάκερς. Μόλις ένας Χάκερ αποκτήσει πρόσβαση σε έναν σταθμό φόρτισης, αυτόματα έχει πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης κινητήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και θα μπορούσε είτε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων, είτε να ακινητοποιήσει εντελώς το όχημα.

Θα μπορούν να απενεργοποιήσουν ολόκληρο το δίκτυο σταθμών φόρτισης

Αυτό που είναι ακόμα πιο τρομακτικό, είναι πως οι Χάκερς, εκμεταλλευόμενοι μόνο μία «τρύπα» σε μία συσκευή, μπορούν να χτυπήσουν ένα ολόκληρο δίκτυο σταθμών φόρτισης και να αποκτήσουν τον έλεγχο του. Σε οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούν να «κλείσουν» ένα ολόκληρο δίκτυο και να προκαλέσουν το απόλυτο χάος στις μετακινήσεις και την ζωή μιας χώρας. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε