Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι λόγοι που κάνουν το Nissan e-POWER συναρπαστικό!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι λόγοι που κάνουν το Nissan e-POWER συναρπαστικό!

23/11/2022

Με περισσότερα από πέντε χρόνια καθιερωμένης αποδοχής στην αγορά, το καινοτόμο e-POWER της Nissan χαράσσει ένα ξεχωριστό μονοπάτι στο μέλλον της ηλεκτρικής πρόωσης. Οι οδηγοί που βιώνουν ήδη το e-POWER, έχουν πολλά πλεονεκτήματα να απαριθμήσουν.

Ο Peter Lyon, ένας Αυστραλός δημοσιογράφος αυτοκινήτων με έδρα την Ιαπωνία, απολαμβάνει το e-POWER ως μια εμπειρία «χαμαιλέοντα».
«Είναι εν μέρει ηλεκτρικό και εν μέρει υβριδικό», λέει ο Lyon. «Έχετε έναν ηλεκτροκινητήρα που οδηγεί το αυτοκίνητο και έχετε έναν βενζινοκινητήρα που επαναφορτίζει την μπαταρία.»

Ως απόδειξη της ικανότητας του e-POWER να υποστηρίζει μεγάλα και μικρά οχήματα, η Nissan επεκτείνει αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης σε διάφορες αγορές και σε μια σειρά από οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης προσθήκης στο ολοκαίνουργιο X-Trail. Αυτό έρχεται μετά από το  λανσάρισμα  του crossoverKicks e-POWER της Nissan στην Ιαπωνία και σε ορισμένες ασιατικές αγορές το 2020, αλλά και του Qashqai e-POWER που κυκλοφόρησε φέτος και στην Ελλάδα. Και με τα επικείμενα λανσαρίσματα του e-POWER σε Αυστραλία και Κίνα, η τεχνολογία αυτή δείχνει περαιτέρω την αυξανόμενη δυναμική της στην αγορά.

Οι απόψεις σχετικά με το e-POWER χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες : ισχύς, ομαλότητα, ευκολία στη χρήση και οι δυνατότητές του ως λύση μετάβασης σε ένα  EV. Δείτε τι λένε οι οδηγοί για την καθεμία.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα αυτοκίνητα e-POWER έχουν άμεση και ισχυρή απόκριση

Το e-POWER καθιστά δυνατή την παροχή μιας ισχυρής οδηγικής εμπειρίας, με 100% ηλεκτρική ροπή, χωρίς να απαιτείται από τον  κινητήρα να ανεβάζει στροφές για πλήρη επιτάχυνση. Το σύστημα κίνησης «επιτρέπει στους οδηγούς να ταξιδεύουν σε διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλοντα», λέει ο Koichiro Okamoto, δημοσιογράφος αυτοκινήτων.

Από την εκκίνηση, το e-POWER είναι «πολύ ισχυρό», προσθέτει ο Tomoko Fujishima, δημοσιογράφος  και παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων αυτοκινήτων. «Τα αυτοκίνητα χρειάζονται πολλή ενέργεια όταν ξεκινούν και  ο κινητήρας πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί για να μπορέσει να προσφέρει ισχύ. Αλλά με έναν ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς μπορεί να γίνει διαθέσιμη από τη στιγμή που θα πατήσετε το γκάζι.»
 

Τα αυτοκίνητα e-POWER προσφέρουν ομαλή και αθόρυβη κύλιση

Άλλο ένα όφελος του e-POWER: Επειδή η ενέργεια που τροφοδοτεί απευθείας τους τροχούς είναι αμιγώς ηλεκτρική, δεν υπάρχει η πολυπλοκότητα των εναλλαγών μεταξύ ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος  όπως στα συμβατικά υβριδικά. Αυτό κάνει τα οχήματα e-POWER εξαιρετικά ομαλά.
Χάρη στην πλήρη ηλεκτρική ισχύ, τα οχήματα e-POWER είναι επίσης πολύ ήσυχα στην καμπίνα.

«Είναι αρκετά ήσυχο», παρατηρεί ο Kenji Momota, δημοσιογράφος αυτοκινήτων και πρώην οδηγός αγώνων. «Ο κινητήρας λειτουργεί, αλλά είναι ήσυχο και ο ήχος ή η λειτουργία του κινητήρα δεν με ενοχλεί.»
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε