Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παγίδα για τα diesel αυτοκίνητα στα ΚΤΕΟ

Διαβάστηκε από 29359 αναγνώστες - 13/2/2020

Μια νέα εγκύκλιος βάζει για τα καλά στο στόχαστρο τα αυτοκίνητα diesel στους ελέγχους ΚΤΕΟ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνουν πλέον οι υπάλληλοι-ελεγκτές στα φίλτρα DPF, με εξοντωτικές ποινές στους παραβάτες που τα έχουν αφαιρέσει…

Μια ολοκαίνουργια εγκύκλιος για τον έλεγχο των ΚΤΕΟ κυκλοφόρησε πρόσφατα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που στοχοποιεί ουσιαστικά τα diesel αυτοκίνητα. Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην χώρα μας, που αφαιρούν το φίλτρο σωματιδίων DPF, πιστεύοντας πως, έτσι θα έχουν καλύτερη απόδοση. Το μόνο που καταφέρνουν βέβαια με μια τέτοια κίνηση, είναι να γεμίζουν ρύπους και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και το περιβάλλον.

Δεν είναι λίγοι αυτοί βέβαια, που περνούσαν χωρίς ουσιαστικό έλεγχο το ΚΤΕΟ, με το υπουργείο να βγάζει νέα εγκύκλιο ώστε να τονίσει την ανάγκη διεξοδικού έλεγχου του συγκεκριμένου τμήματος των diesel αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει: Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να δίδεται μεγάλη προσοχή στον διεξοδικότερο έλεγχο του συστήματος εξάτμισης των οχημάτων diesel, για τη διαπίστωση ύπαρξης του φίλτρου μικροσωματιδίων πετρελαίου DPF, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος σχετικά με την αφαίρεση του φίλτρου αυτού.

Εδώ να προσθέσουμε πως στην περίπτωση που εντοπιστεί αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει το φίλτρο μικροσωματιδίων, οι ποινές θα είναι εξοντωτικές αφού το αδίκημα αλλάζει κατηγορία και δεν θα συγκαταλέγεται στις επικίνδυνες ελλείψεις, αλλά στα σοβαρά προβλήματα (όπως η αλλαγή αριθμού πλαισίου π.χ.).
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις