Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πάγος στα τζάμια: Τι δεν πρέπει να κάνεις

Πάγος στα τζάμια: Τι δεν πρέπει να κάνεις

11/1/2022

Μπορεί να νομίζεις πως είναι εύκολο και ανώδυνο για τα τζάμια σου να τα καθαρίσεις, αν τα βρεις παγωμένα από εκτεταμένη χιονόπτωση, αλλά το πιο πιθανόν είναι να τους προκαλέσεις κάποια βλάβη άθελα σου.

Μπορεί να μην είναι και πολύ εύκολο να πετύχουμε στην χώρα μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που να ξυπνήσουμε το πρωί και να βρούμε παγωμένα τα τζάμια του αυτοκινήτου μας, αλλά είναι εύκολο στην περίπτωση που συμβεί να προκαλέσουμε κάποια βλάβη στα κρύσταλλα, αν δεν ξέρουμε πως να ενεργήσουμε. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το καυτό νερό στα τζάμια θα τα ραγίσει

Το πιο εύκολο που θα σκεφτεί κάποιος να κάνει μόλις βρει πάγο στα τζάμια του, είναι να ρίξει καυτό νερό και να σπάσει τον πάγο. Το πιο πιθανόν βέβαια είναι να σπάσει και τα τζάμια μαζί με τον πάγο. Αφενός τα κρύσταλλα θα παγώσουν ξανά μέσα σε μερικά λεπτά, αλλά αφετέρου η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας εμπεριέχει τον κίνδυνο να ραγίσουν.

Η χρήση αλκοόλ θα αφήσει λεκέδες

Ένα έξυπνο και παλιό τρικ για τον πάγο είναι το αλκοόλ. Πράγματι το αλκοόλ μπορεί να ξεπαγώσει σχεδόν όλες τις επιφάνειες αλλά στα τζάμια είναι απαγορευμένο. Το αλκοόλ μετά την χρήση του θα αφήσει λεκέδες, θα μειώσει την ορατότητα του κρυστάλλου, και θα χρειαστεί, είτε αλλαγή, είτε έναν εξειδικευμένο detailer για να μπορέσει να στα φέρει σε καλή κατάσταση.

Κάρτες και CD θα γρατζουνίσουν τα τζάμια

Όλοι μας έχουμε εύκαιρες πλαστικές κάρτες από τράπεζες αλλά και κάποια CD που μπορεί να σκεφτούμε πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σπάσουμε τον πάγο. Αυτή η εύκολη αλλά λανθασμένη λύση, μπορεί να γρατζουνίσει ανεπανόρθωτα τα τζάμια του αυτοκινήτου μας. 

Ποτήρια με ζεστό νερό αν δεν έχεις ειδική «ξύστρα»

Επειδή λίγοι από εμάς θα έχουμε προμηθευτεί μια ειδική ξύστρα τζαμιών από το εμπόριο, για να σπάσουμε τον πάγο των τζαμιών, μια εύκολη λύση, είναι η χρήση ποτηριών με ζεστό νερό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Γέμισε μερικά ποτήρια με ζεστό νερό και βάλτα στο εσωτερικό το αυτοκινήτου, όσο πιο κοντά στα τζάμια σου. Σε περίπου 30 λεπτά ο πάγος των τζαμιών θα μαλακώσει και θα κάνει πολύ εύκολο το καθάρισμα τους. Εύκολα, ανώδυνα και χωρίς καμία ζημιά.  


Ετοιμαστείτε… Θα χιονίσει!
Μην ρίξεις καυτό νερό στα τζάμια, γιατί θα ραγίσουν.
Όχι χρήση αλκοόλ γιατί θα μείνουν λεκέδες!
Οι τραπεζικές κάρτες θα γρατζουνίσουν τα τζάμια. 
Ποτήρια με ζεστό νερό στο εσωτερικό είναι η πιο ασφαλής λύση.
Θα διαθέσεις μισή ώρα της ημέρας σου για να σώσεις σοβαρά προβλήματα με τα τζάμια σου; 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε