Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Περιοριστής ταχύτητας από τον Ιούλιο του 2022

Περιοριστής ταχύτητας από τον Ιούλιο του 2022

Διαβάστηκε από 10158 αναγνώστες - 30/11/2021

Από τον Ιούλιο του 2022 όλα τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι εφοδιασμένα με τον κόφτη υπερβολικής ταχύτητας (Intelligence Speed Assistance), που θα επεμβαίνει κάθε φορά που αναπτύσσουμε ταχύτητα πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες της Ε.Ε., από τις 6 Ιουλίου του 2022, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωληθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να φέρουν στον βασικό εξοπλισμό το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Intelligent Speed Assist ή ISA. Η άφιξη αυτού του υπέρ-περιοριστή ταχύτητας, αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής φιλοδοξίας που είναι γνωστή ως «Vision zero», δηλαδή μηδενικοί θάνατοι στους δρόμους της Ευρώπης το 2050.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο κόφτης θα περιορίζει την ταχύτητα σου στο επιτρεπτό όριο

Όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρονται από τον Ιούλιο του 2022, θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα έξυπνης «προσαρμογής» ταχύτητας (ISA), το οποίο θα ελέγχει συνεχώς ότι το όχημα τηρεί το όριο ταχύτητας που επιβάλλει ο ΚΟΚ στον δρόμο που κινείται. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τίθεται σε λειτουργία ένα συνδυασμένο σύστημα προειδοποίησης (οπτικό και ακουστικό), ώστε να μειώσεις ταχύτητα. Στην περίπτωση που δεν το κάνεις, μια ενεργή συσκευή μείωσης ταχύτητας θα αναλαμβάνει μειώνει την ισχύ και τη ροπή του αυτοκινήτου, ώστε να οδηγείς μέσα στα επιτρεπτά όρια. Εδώ να τονίσουμε, πως αρχικά το ISA θα έχεις την δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις, αλλά μετά το 2035 θα χαθεί αυτή η δυνατότητα στα αυτοκίνητα μας.

Θα μειώσει 20% τους θανάτους τροχαίων το Intelligence Speed Assistance

Η Ε.Ε. επιδιώκει να μειώσει τους θανάτους που έχουν ως κύρια αιτία την υπερβολική ταχύτητα. Μέσω του ISA προβλέπουν πως μπορούν να μειώσουν μέχρι και 20% τους θανάτους από τροχαία υπερβολικής ταχύτητας, ενώ παράλληλα θα μειωθούν κατά 30% και οι πιθανότητες ατυχημάτων γενικότερα.

Στην Ελλάδα 50% των παραβάσεων του Κ.Ο.Κ είναι για υπερβολική ταχύτητα

Στην χώρα μας τα νούμερα των παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα είναι αποκαρδιωτικά. Το 2019 (εποχές προ-lockdown), από τις σχεδόν 492.000 παραβάσεις που κατέγραψε η Τροχαία, οι 234.000 (σχεδόν οι μισές), αφορούσαν την υπερβολική ταχύτητα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για το ίδιο έτος, η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα ήταν η 3η αιτία πρόκλησης ελιγμού που οδήγησε σε θανάσιμο τροχαίο ατύχημα, σε ποσοστό 18%.

Έως 350 ευρώ το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και αφαίρεση διπλώματος για 2 μήνες

Στην χώρα μας η υπέρβαση ταχύτητας δεν έχει κανένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόστιμο, που θα άλλαζε την συμπεριφορά των «θερμόαιμων» οδηγών. Αν και δεν θα έπρεπε να φοβάσαι κάποιο βαρύ πρόστιμο για να οδηγείς με ασφάλεια και για σένα και για τους γύρω σου, στην Ελλάδα, το πρόστιμο των παραβάσεων ταχύτητας δεν είναι σταθερό, αλλά εξαρτάται από τα χιλιόμετρα και τον δρόμο στον οποίον κινούμαστε. Τα πρόστιμα πάντως ξεκινάνε από τα 40 ευρώ και φτάνουν έως τα 350 ευρώ και την αφαίρεση διπλώματος για δύο μήνες.
 
Θα μπορούν να μας περιορίσουν σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας από τον Ιούλιο του 2022!
Θα μειώσει 20% τους θανάτους από υπερβολική ταχύτητα.
Στην Ελλάδα το 50% των παραβάσεων είναι για υπερβολική ταχύτητα!
2 μήνες χωρίς δίπλωμα και πρόστιμο έως 350 ευρώ η υπερβολική ταχύτητα.
Όταν θα χάσουμε την δυνατότητα απενεργοποίησης του ISA, θα έχει κανένα νόημα να αγοράσει κάποιος ένα γρήγορο αυτοκίνητο;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε