Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς?

Διαβάστηκε από 8961 αναγνώστες - 20/5/2020

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP αξιολογεί κάθε χρόνο, τα αυτοκίνητα που αρίστευσαν στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε. Στα λόγια, όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλή. Στην πραγματικότητα όμως? Δείτε την αναλυτική λίστα των μοντέλων που δοκιμάστηκαν και το αποτέλεσμα τους.

Ο EuroNCAP πραγματοποιεί κάθε χρόνο test πρόσκρουσης των μοντέλων που κυκλοφόρησαν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων. Στόχος είναι να δούμε ξεκάθαρα, το επίπεδο ασφάλειας του κάθε αυτοκινήτου, μέσα από 4 διαφορετικές κατηγορίες αξιολόγησης. Οι κατηγορίες είναι, προστασία ενήλικου επιβάτη, προστασία παιδιού, προστασία πεζού και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Τα αυτοκίνητα μπαίνουν στο test με τον βασικό εξοπλισμό ασφάλειας. Στο τέλος δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν αποδώσει καλύτερα, στις αντίστοιχες κατηγορίες. Οι βαθμολογίες μπορούν να συγκριθούν μόνο με μοντέλα της ίδιας κατηγορίας, και στο τέλος δημοσιεύεται ένα "Best in Class" που δείχνει ποια αυτοκίνητα κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο.

Τα αποτελέσματα για το 2019 είναι: 
  • στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών η νέα Mercedes CLA
  • στα μεγάλα οικογενειακά και τα υβριδικά/ηλεκτρικά ο τίτλος πήγε στo Τesla Model 3 (μοιράζεται τον τίτλο στα μεγάλα οικογενειακά με την νέα ΒΜW Σειρά 3)
  • στα μικρά off-road/MPV στην πρώτη θέση βρέθηκε το Subaru Forester
  • στην κατηγορία των μικρών, τον τίτλο μοιράστηκαν το νέο Renault Clio και το ολοκαίνουριο Audi A1
  • για τα μεγάλα off-road μοντέλα, τέλος, νικητής αναδείχθηκε το Τesla Model X
Δείτε την λίστα με όλα τα μοντέλα που πέρασαν test πρόσκρουσης από τον EuroNCAP

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις