Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ρεκόρ συνεχούς driftαρίσματος στον πάγο για το Skoda Enyaq!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ρεκόρ συνεχούς driftαρίσματος στον πάγο για το Skoda Enyaq!

1/2/2023

Δύο ρεκόρ drift πέτυχε με μία προσπάθεια το Skoda Enyaq iV vRS πλαγιολισθαίνοντας στον πάγο για 7,351 χιλιόμετρα σερί.

Ρεκόρ Γκίνες για την Skoda

Το 2011 στο Bonneville Salt Flats η Skoda είχε πετύχει ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας και σήμερα έγινε γνωστό πως η τεσχική μάρκα έθεσε δύο νέα ρεκόρ Γκίνες. Αυτά αφορούν την κατηγορία του μεγαλύτερου συνεχόμενου driftαρίσματος στον πάγο και το γεγονός πως αυτό πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρικό όχημα και συγκεκριμένα ένα εργοστασιακό Skoda Enyaq iV vRS

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

7,351 χιλιόμετρα σερί drift

Το Skoda Enyaq iV vRS παραγωγής οδήγησε ο Richard Meaden, καταφέρνοντας να driftάρει συνεχόμενα για 7  χιλιόμετρα και 351 μέτρα, γύρο από την παγωμένη λίμνη Stortjärnen στη Σουηδία. Ο Meaden κάλυψε 39 γύρους συνεχούς drift σε μία κυκλική διαδρομή 188,496 μέτρων, κάτι που διήρκησε για περισσότερες από 18 ώρες.

Φόρεσε ελαστικά με καρφιά

Για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του το Enyaq φόρεσε μπροστινά ελαστικά με καρφιά 5 χιλιοστών, ενώ τα πίσω ελαστικά είχαν καρφιά μήκους 2 χιλιοστών. Ο συνδυασμός αυτός ήταν ο κατάλληλος για την επίτευξη της σωστής ισορροπίας ανάμεσα στην πρόσφυση και την ικανότητα ολίσθησης.

Συνήθεια του Meaden τα ρεκόρ

Να σημειωθεί πως ο Richard Meaden ήταν ο οδηγός της τροποποιημένης Octavia vRS της Skoda το 2011, όταν το αυτοκίνητο πέτυχε τελική ταχύτητα ρεκόρ 365,450 χλμ./ώρα για ένα τούρμπο αυτοκίνητο παραγωγής 2,0 λίτρων.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε