Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Skoda Enyaq iV 80x Sportline: Σπορ και Δυναμικό

Διαβάστηκε από 11369 αναγνώστες - 26/8/2021

Η κορυφαία έκδοση του Enyaq iV Sportline είναι η 80x, με δύο ηλεκτροκινητήρες έναντι του ενός της κανονικής έκδοσης, ακόμα πιο στιβαρό πλαίσιο και σπορ λεπτομέρειες που τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς θα έχει η νέα έκδοση του Skoda Enyaq iV η οποία θα ονομάζεται 80x Sportline και θα διαθέτει έναν επιπλέον κινητήρα στον μπροστινό άξονα. Ο συνδυασμός των δύο μοτέρ θα προσφέρει συνδυαστικά απόδοση 261 ίππων και ροπή 425 Nm, ενώ για τα πρώτα 100 km/h απαιτούνται 6.9 δευτερόλεπτα.


Τα LED Matrix φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ στον εξοπλισμό και η «μεγάλη σκάλα» σβήνει αυτόματα όταν εντοπίσει αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα

Τα LED Matrix φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ στον εξοπλισμό και η «μεγάλη σκάλα» σβήνει αυτόματα όταν εντοπίσει αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Η μπαταρία των 77 kWh, που χρησιμοποιείται σε όλη την σειρά Enyaq iV, χρησιμοποιείται και στην περίπτωση της έκδοσης 80x Sportline, με την Skoda να ανακοινώνει εμβέλεια κατά WLTP (World harmonized Light vehicle Testing Protocol) που φτάνει τα 487 χιλιόμετρα, ενώ προσφέρεται δυνατότητα ταχείας φόρτισης 125kW σε συνεχές ρεύμα, που φτάνει την μπαταρία από τελείως αφόρτιστη σε επίπεδο φόρτισης 80% μέσα σε 38 λεπτά. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h για χάρη της αυτονομίας.

Το alcandara σαλόνι μαύρου χρώματος πλαισιώνεται με γκρι ραφές και τα carbon fiber ένθετα τραβάνε το μάτι

Το alcandara σαλόνι μαύρου χρώματος πλαισιώνεται με γκρι ραφές και τα carbon fiber ένθετα τραβάνε το μάτι


Το αμάξωμα θα είναι πιο σπορ, με μείωση του ύψους κατά 15 mm στο εμπρόσθιο μέρος και 10 mm στο πίσω, ενώ θα εξοπλίζεται με το σύστημα Drive Mode Select της Skoda που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ μέγιστης απόδοσης ή μέγιστης οικονομίας. Το προοδευτικό τιμόνι είναι στάνταρ στον εξοπλισμό ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής προσαρμοστικής ανάρτησης, ένα καινοτόμο σύστημα του group VAG.

Τα LED Matrix φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ στον εξοπλισμό, στα οποία μάλιστα η «μεγάλη σκάλα» σβήνει αυτόματα, όταν ανιχνεύσει στο αντίθετο ρεύμα οδηγούς ή πεζούς.

Στο εσωτερικό τώρα, το alcandara σαλόνι μαύρου χρώματος πλαισιώνεται με γκρι ραφές που κάνουν αντίθεση, ενώ τόσο στο ταμπλό όσο στις πόρτες, τα ένθετα carbon fiber τραβάνε το μάτι. Γενικά η επιλογή των γκρι ραφών στο εσωτερικό προσφέρει μια κομψή αντίθεση ενισχύοντας την σπορτίφ εικόνα με νότες πολυτέλειας.

Θα είναι αρχικά διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2021 κατόπιν παραγγελίας με τιμές που ξεκινούν από 46.610 λίρες Αγγλίας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε