Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Στις αγορές το 2027 η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Porsche

Στις αγορές το 2027 η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Porsche

8/2/2023

Το 2027 θα κάνει πρεμιέρα η ηλεκτρική ναυαρχίδα που ετοιμάζει η Porsche, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο για το νέο μεγάλο έργο που ετοιμάζει η premium γερμανική μάρκα.

Συνεχίζουν τη δουλειά οι μηχανικοί της Porsche

Τo βραχυπρόθεσμο πλάνο της Porsche περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Το εν λόγω μοντέλο, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, θα βρίσκεται πάνω από την Cayenne στη γκάμα της εταιρεία, κάτι που γνωρίζουμε ήδη. Σήμερα ωστόσο έρχονται στην επιφάνεια νέες πληροφορίες που αξίζουν προσοχής.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Στις αγορές το 2027

Η Porsche σκοπεύει να διαθέσει στις αγορές του νέο SUV το 2027. Το ηλεκτρικό SUV, που εξελίσσεται έχοντας την κωδική ονομασία K1, θα είναι ένα μοντέλο με αρκετά έντονο το σπορ στοιχείο, κάτι που ανέφερε σε δηλώσεις του και ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume. Παράλληλα υπογράμμισε πως πιθανότατα θα βασίζεται στην πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την Audi.

Αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Η νέα Porsche πιθανότατα θα αποκτήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής PPE, που περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό σύστημα 920 volt για τη βελτίωση των ταχυτήτων φόρτισης. Παράλληλα, η φημολογία υποστηρίζει πως η Porsche θα εξοπλίσει το όχημα με μπαταρία άνω των 100 kWh και ότι η αυτονομία του θα υπερβαίνει τα 700 χιλιόμετρα, βάζοντας έτσι τέλος στο άγχος της αυτονομίας που ακολουθεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ξεχωριστή σχεδίαση

Η Porsche εργάζεται για το K1 τα τελευταία τρία χρόνια έχοντας πάρει την απόφαση να δώσει στο νέο SUV τα δικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που θα το διακρίνουν από τα άλλα μοντέλα της μάρκας, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από αυτά. Από κει και πέρα, μεταξύ των τεχνολογιών που θα το εξοπλίζουν θα μπορούσαν να βρίσκονται οι ρυθμιζόμενη ανάρτηση αέρα και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Στη Λειψία η κατασκευή του

Το νέο μοντέλο θα έρθει στην αγορά μετά τις ηλεκτρικές Macan, Boxster/Cayman και την ηλεκτρική έκδοση της Cayenne. Η Porsche αναμένεται να κατασκευάσει το νέο ηλεκτρικό SUV στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Νέες πληροφορίες για το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV
Πάνω από την Cayenne στην γκάμα της εταιρείας.
Αυτονομία 700+ χλμ.
Στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα.
Θεωρείς πως θα πουλήσει περισσότερο από την Cayenne ή δεν υπάρχει περίπτωση;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε