Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Ford S-Max και Galaxy «θυσιάζονται» για την ηλεκτροκίνηση

Τα Ford S-Max και Galaxy «θυσιάζονται» για την ηλεκτροκίνηση

27/10/2022

Τίτλους τέλους βάζει στα S-Max και Galaxy η Ford, μετά το Fiesta, γνωστοποιώντας πως τα δύο μοντέλα σταματούν να προσφέρονται στην Ευρώπη.

«Τρέχει» το πλάνο εξηλεκτρισμού της η Ford

Η Ford εξηλεκτρίζει την γκάμα της ευρωπαϊκής αγοράς και αυτό έφερε το τέλος των S-Max και Galaxy. Επισήμως η αμερικανική μάρκα γνωστοποίησε πως αμφότερα θα σταματήσουν να κυκλοφορούν την άνοιξη του επόμενου έτους, χωρίς να γίνεται γνωστό εάν τα δύο ευρύχωρα, πολυμορφικά αυτοκίνητα πρόκειται να αντικατασταθούν.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τέλος οι παραγγελίες

Όπως προαναφέραμε, η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της μετάβασης της Ford προς μια γκάμα αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ford λέει ότι οι παραγγελίες για τα S-Max και Galaxy έκλεισαν πρόσφατα, κάτι που σημαίνει ότι μόνο οι υπάρχουσες παραγγελίες πελατών θα παράγονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, μέχρι την προσεχή άνοιξη.

Ανανεωμένα από το 2021 τα S-Max και Galaxy

Τόσο το S-Max όσο και το Galaxy ανανεώθηκαν το 2021, λαμβάνοντας στην γκάμα τους ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης. Ένας βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων κύκλου Atkinson, υποστηριζόμενος από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,1 kWh και ένα CVT κιβώτιο, πρόσφεραν στα μοντέλα 193 ίππους.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε