Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Θα αγόραζες ηλεκτρικό, τώρα που η επιδότηση πήγε στα 11.000 ευρώ;

Θα αγόραζες ηλεκτρικό, τώρα που η επιδότηση πήγε στα 11.000 ευρώ;

24/5/2024

Η επίσημη επιβεβαίωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τον 3ο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» δίνει συνέχεια στην κρατική επιδότηση αγοράς νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Μία επιδότηση που μπορεί να φτάσει πια τα 11.000 ευρώ, αλλάζοντας ενδεχομένως και την οπτική του Έλληνα οδηγού.

Αυξημένη η βασική επιδότηση για τους ιδιώτες, πλέον στα 9.000 ευρώ

Η αμφιβολία, η στασιμότητα και το «νομοθετικό κενό» ως προς την αγορά νέων ηλεκτρικών οχημάτων τελείωσαν. Από την 1η Μαΐου έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», ένα πρόγραμμα θα ισχύσει αναδρομικά για όσα αυτοκίνητα πωλήθηκαν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.
 
Τι αλλάζει σε σχέση με όσα ξέραμε; Πρώτα από όλα, αυξάνεται η βασική επιδότηση - χρηματοδότηση για τους ιδιώτες. Δηλαδή, κάθε υποψήφιος αγοραστής θα παίρνει κρατική επιδότηση στα 9.000 ευρώ, +1.000 ευρώ σε σχέση με ό,τι ίσχυε στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Μεγαλύτερη και η απόσυρση, στα 2.000 ευρώ

Την ίδια στιγμή, καλύτερα οικονομικά οφέλη προκύπτουν και για το ενδεχόμενο απόσυρσης του παλιού σου οχήματος. Για την ακρίβεια, το bonus από το να φέρεις το παλιό σου αυτοκίνητο για να το ανταλλάξεις και αγοράσεις ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα διπλασιάζεται, και πάει πια στα 2.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε ιδιώτης θέλει να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να έχει κέρδος στην τσέπη του έως και 11.000 ευρώ.

Παραμένει η επιδότηση 500 ευρώ για φορτιστή, αλλάζει η διαδικασία

Από εκεί και πέρα, εξακολουθεί και προσφέρεται η επιδότηση 500 ευρώ για την αγορά επιτοίχιου φορτιστή (WallBox). Εκείνο που αλλάζει είναι η διαδικασία αίτησης. Σε αντίθεσης με τους πρώτους δύο κύκλους στους οποίους η αίτηση επιδότησης γινόταν πριν την αγορά, στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» ο δικαιούχος θα καταθέτει την αίτηση, αφότου έχει κάνει την αγορά. Στόχος της συγκεκριμένης αλλαγής είναι η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας, με απώτερο σκοπό την πιο γρήγορη καταβολή της επιδότησης στον τραπεζικό λογαριασμό του εκάστοτε δικαιούχου.
 
Ή μήπως περιμένεις κι άλλο, γιατί στο μέλλον θα έχει ακόμη καλύτερες επιδοτήσεις και θα γλιτώσεις περισσότερα λεφτά;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε