Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θα γίνει ποδηλατόδρομος στην Ιερά Οδό?

Θα γίνει ποδηλατόδρομος στην Ιερά Οδό?

19/5/2022

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος θα εκτείνεται από την περιοχή του Κεραμεικού μέχρι τη Μονή Δαφνίου.

Το «Πράσινο φως» έδωσε Πράσινο Ταμείο

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η μελέτη χρηματοδότησης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην Ιερά Οδό. Η διαδρομή θα ξεκινάει από τον Κεραμεικό και θα φτάνει μέχρι τη Μονή Δαφνίου στο Χαιδάρι.

Τι αναφέρει ο Δήμος Χαϊδαρίου

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Χαϊδαρίου αναφέρει: «Η δημιουργία αυτής της ποδηλατικής διαδρομής από άκρη σε άκρη της πόλης συμβαδίζει και με τις βασικές επιδιώξεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση. Διατυπώσαμε το αίτημα επίσπευσης του έργου κατά τη συνάντηση των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Πρωθυπουργό και έγινε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του».  

Αναβάθμιση των περιοχών και του ποδηλατικού δικτύου

Η υλοποίηση του έργου, αναμένεται να αναβαθμίσει πέρα από την αισθητική εικόνα και τις γειτονιές των περιοχών τόσο του Χαϊδαρίου, όσο και του Αιγάλεω. Ο ποδηλατόδρομος θα αγγίζει συνολικά σε μήκος τα 8 χλμ. συνδέοντας το κέντρο της πρωτεύουσας με την ιστορική Μονή Δαφνίου, μέσω ενός από τους αρχαιότερου δρόμου της Αττικής. Ο εν λόγο ποδηλατόδρομος θα συνδέεται με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Άξονα «Φάληρο-Κηφισιά», ολοκληρώνοντας το ποδηλατικό δίκτυο της Αθήνας.

 

Το ποδηλατικό δίκτυο της Αθήνας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, με το νέο ποδηλατόδρομο της Ιεράς Οδού.
Θα ξεκινάει από την περιοχή του Κεραμεικού και θα φτάνει στην ιστορική Ιερά Μονή Δαφνίου.
Θα γίνει ή απλά θα παρκάρουν πάνω αυτοκίνητα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα στην Ιερά Οδό;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε